Het was een spektakel voor het publiek en voor de spelers. (Foto: Guillaume Kortekaas)
Het was een spektakel voor het publiek en voor de spelers. (Foto: Guillaume Kortekaas) (Foto: Guillaume Kortekaas)

Nieuwjaarswedstrijd: waar voetbalfeest

  Sport

Papendrecht - Het Jubileumjaar van voetbalvereniging Papendrecht kon niet beter beginnen dan met de inmiddels traditionele Nieuwjaarswedstrijd tussen Papendrecht 1 en G1.

Het werd op de eerste zaterdag van 2020 een waar voetbalfeest. Hoofdtrainer Johan Sturrus en zijn assistent Richard Nardten hadden tijdens de feestdagen een goed tactisch plan gemaakt. Tenminste, dat dachten zij. Het plan was ook dit keer niet bestand tegen het enthousiasme en de gedrevenheid van de G-spelers. Voordat de spelers van het eerste elftal het wisten, stonden ze al met 4-0 achter en zag de technische staf zich genoodzaakt in te grijpen.

Merkwaardige ingreep

Doelman Roy Rijntjes werd geslachtofferd en Michael van Rooijen nam zijn plaats in. Een merkwaardige ingreep die vreemd genoeg prima uitpakte. Want aangemoedigd door het publiek werd nog voor de rust de aansluitingstreffer gemaakt en gingen de spelers met een 5-4 stand aan de thee.

Die rust deed de G-selectie goed, want in de tweede helft kwamen de automatismen weer bovendrijven en werd het zo bekende tikkietakkievoetbal tot in de perfectie op de mat gelegd. Het voor de gelegenheid in het wit-rood geklede vlaggenschip van VV Papendrecht werd van het kastje naar de muur gestuurd. Dit noopte trainer Johan Sturrus wederom tot een bijzondere ingreep. Hij stuurde al zijn wissels het veld in om zo met een zestiental (!) een veldoverwicht te creëren. Vreemd genoeg ontging dit scheidsrechter Aad Koot. Onder leiding van aanvoerder Nick Kamerling toverde Zaterdag 1 de creatiefste tactiek uit de hoge hoed. Muurtjes werden driehoog opgetrokken, het doel werd dichtgemetseld met 16 spelers. G1 liet zich echter niet uit het veld slaan. Jeffrey en Joël maakten nog een paar prachtige goals en verdedigend stonden Dennis en Bjorn samen met doelman Johnny hun mannetje. Toen Stefan de solerende Van Rooijen met een ferme tackle met zijn neus in het gras liet belanden, was het verweer van de Papendrechtse hoofdmacht gebroken en ging G1 met een 10-5 zege aan de haal.

Meer berichten