Iris, Merel, Yuliya en Josje. (Foto: Privé)
Iris, Merel, Yuliya en Josje. (Foto: Privé) (Foto: )

Goud voor Benjamin Groep gymnastiekvereniging Olympia

  Sport

Zondag 5 januari mochten Iris van de Kraan, Merel de Bruijn, Yuliya Boon en Josje Deelen samen met trainsters Elise Carton en Selina Freeth naar Amsterdam voor de allereerste wedstrijd van 2020.

PAPENDRECHT - De meisjes mochten twee keer hun oefening zonder materiaal laten zien. Tijdens de laatste wedstrijd op 8 december j.l hadden deze 4 meisjes al laten zien dat zij op dat moment de beste waren in hun leeftijdscategorie en namen toen al een gouden medaille mee naar huis. De vier meiden waren daardoor erg gebrand om dit resultaat nogmaals te behalen.

Na het eerste optreden waren de meisjes, maar ook de coaches niet erg tevreden. Ze wisten dat ze beter konden en met het tweede optreden hebben de meiden dit meer dan goed gemaakt. Ze kregen een 6.900 en een 7.950 wat een 14.850 als eindtotaal betekenden. En ook nu kregen de meisjes een gouden medaille omgehangen. Na het groepsoptreden mocht Iris van de Kraan ook nog individueel een oefening zonder materiaal aan de jury laten zien. Aangemoedigd door heet trainingsmaatjes liet zij wederom progressie zien in haar evenwichten en sprongen. Zij behaalde een puntentotaal van 6.250, wat goed was voor een 15de plaats. Dit was erg knap, gezien er ook meisjes meededen uit België, Duitsland en Spanje. 

Wil je ook een keer kennis maken met de sport ritmische gymnastiek, omdat je van dansen, ballet, turnen en materialen zoals bal, hoepel of lint houdt. En ben je lenig en flexibel in de spieren en gewrichten. Dan is er op maandag van 16.30 tot 17.30 uur in het Sportcentrum (kleedkamer 10/11) in Papendrecht de mogelijkheid om een keer mee te doen.

Meer berichten