De 3 prijswinnaressen zijn van links naar rechts Yuliya Boon, Noëlle Troost, Josje Dealen. (Foto: Privé)
De 3 prijswinnaressen zijn van links naar rechts Yuliya Boon, Noëlle Troost, Josje Dealen. (Foto: Privé) (Foto: )

Internationaal succes voor Ritmisch Gymnastes van Olympia Papendrecht

  Sport

PAPENDRECHT - Op zaterdag 23 november stond voor de gehele selectie van de Ritmische Gymnastiek de allereerste wedstrijd van het seizoen op de planning.
Dit keer reisden alle gymnastes, trainsers en ouders af naar Aalsmeer, waar voor de 5de keer de Omnia Cup werd georganiseerd. Er deden meisjes mee uit Nederland, België, Duitsland en Zwitserland.

Bij de mini's (geboortejaar 2012) nam Noëlle Troost deel. Zij deed dit keer voor de allereerste keer mee aan een wedstrijd en kon tijdens de prijsuitreiking een gouden medaille in ontvangst nemen. Bij de Benjamins B deed Iris van der Kraan mee. Ze heeft een goede vooruitgang ten opzichte van vorig seizoen laten zien en behaalde in een sterk deelneemstersveld een mooie 8ste plaats. Daarna waren de Benjamins C aan de beurt. In deze categorie deden 5 gymnastes van Olympia mee. Voor Mirthe Raimond en Zoey Poldervaart was het de allereerst wedstrijd ooit. De meiden hadden wel een beetje last van gezonde spanning maar lieten zien, wat zij al in 3 maanden tijd geleerd hebben. Zoey behaalde een 11de plaats. Mirthe Raimond eindigde op een 4de plaats. Dat biedt perspectief voor de wedstrijden op regionaal en landelijk niveau de komende tijd. Ook Julia de Groot deed mee in deze categorie. Ze liet, net als de andere meisjes een oefening zonder materiaal zien. Julia heeft zich goed ingeleefd in de muziek en behaalde een mooie 7de plaats.

Yuliya Boon liet een mooie en strakke oefening zien en behaalde een 2de plaats en mocht een zilveren beker mee naar huis nemen. Josje Deelen zat haar goed op de hielen en eindigde op een 3de plaats en kreeg een bronzen beker mee naar huis. Bij de categorie Pre-junioren C deden Mirjam Vroegindewei en Merel de Bruijn mee. Beide meiden lieten twee oefeningen zien. De spanning was te snijden en de dames waren beide zichtbaar zenuwachtig. Met twee mooie oefeningen eindigde Merel op een welverdiende 10de plaats en werd Mirjam 13de. Als laatste was het de beurt aan Alicia Lagewaard. Zij liet als 1ste jaars junior twee nieuwe oefeningen zien met knots en bal. Alicia heeft de rust in haar oefeningen bewaard en heeft zich tijdens de oefeningen goed herpakt. Ze eindigde in een sterk deelneemstersveld, de meisjes zitten 3 jaar in deze categorie, op een 15de plaats.

Het volgende wedstrijdweekend staat al weer op de planning. Zaterdag 7 december is de eerste plaatsingswedstrijd voor Noëlle, Zoey, Yuliya, Mirthe, Josje, Julia, Merel, Mirjam en Alicia. Deze wedstrijd wordt gehouden in Leiden. Zondag 8 december nemen Iris, Merel, Yuliya, Josje en Alicia deel aan de de internationale wedstrijd Dreamcup in Hoofddorp.
 

Meer berichten