De meidenafdeling. (Foto: Privé)
De meidenafdeling. (Foto: Privé) (Foto: )

Voetbalacademie voor meisjes bij VV Papendrecht

  Sport

PAPENDRECHT - Net als in 2017 hebben we afgelopen zomer opnieuw genoten van de OranjeLeeuwinnen. Heel Nederland leefde mee met de voetballende vrouwen tijdens het wereldkampioenschap. De finale werd weliswaar verloren van de sterke ploeg van de Verenigde Staten, maar met opgeheven hoofd kwamen onze vrouwen terug uit Frankrijk. Een superprestatie die nog meer glans krijgt, als je ziet wat het in Nederland doet. Van volwassenen tot jonge kinderen lopen we in shirts met de namen van onze speelsters achterop. En voor VV Papendrecht is het extra bijzonder: onze Papendrechtse Liza van der Most maakte deel uit van de selectie. Helaas kwam ze niet in het veld tijdens een wedstrijd.

Het aantal leden van onze meisjesafdeling groeit nog steeds. Dat was al het geval voordat het WK gespeeld werd. Inmiddels hebben we vier meisjeselftallen, in elke leeftijdscategorie eentje: Onder 13, Onder 15, Onder 17 en Onder 19. Jonge meisjes kunnen bij de jongens beginnen en later instromen bij de meisjesteams. Het niveau stijgt ook en dat heeft bij ons het idee gegeven om een echte Meidenvoetbalacademie te starten. Na veel voorbereiding en na overleg met en goedkeuring van het bestuur hebben we een voetbalacademie voor meisjes opgericht. Concreet betekent het, dat we ernaar streven om de trainingen op een hoger plan te brengen, met meer aandacht voor de individuele speelsters, zodat eenieder haar talent nog beter kan ontwikkelen. Meer wedstrijden tegen goede tegenstanders zijn daarin belangrijk. Het team van Meisjes Onder 19 vult deze voetbalacademie in. Hopelijk zijn we in staat om in de toekomst meer teams in de academie onder te brengen.

De meisjesafdeling is onderdeel van de jeugdafdeling en wordt daarin meegenomen met betrekking tot trainers en in de begeleiding binnen de technische jeugdcommissie. Als vanouds wordt dit mede vormgegeven door Monique Klooster en Lonneke Michielse, die deel uitmaken van de jeugdcommissie. Beide dames zijn oud-eerste-elftalspeelsters en organiseren het geheel. Dennis Zaal, Hoofd Jeugdopleidingen, verzorgt samen met Barry de Leeuw de trainingen.

Natuurlijk is het leuk om goed te presteren als team en resultaten te halen. En individueel misschien wel om in de voetsporen van Liza van der Most te treden. Net zo belangrijk zijn plezier, saamhorigheid, vriendschap en vertrouwen. Ook dat proberen we te bieden in een veilige omgeving. Iedereen is van harte welkom. Informeer gerust bij onze vereniging om de mogelijkheden na te gaan. Onze slogan is niet voor niets, dat VV Papendrecht een club met historie en toekomst is. Die toekomst ligt ook in het meisjesvoetbal en die kun jij mede bepalen!

Meer berichten