Het waren warme, maar zeer succesvolle dagen. (Foto: Privé)
Het waren warme, maar zeer succesvolle dagen. (Foto: Privé) (Foto: Privé)

Warme maar succesvolle Westfalia VV Papendrecht-Voetbaldagen 2019

  Sport

PAPENDRECHT - Op maandag 26 augustus startte de tiende editie van de VV Papendrecht-Voetbaldagen, die mede mogelijk gemaakt worden door sponsor Westfalia Fruit.

De eerste dag stond in het teken van voetbal, zon en water. Om 9.30 uur verzamelden de 99 deelnemers zich in de kantine om daar te horen in welk team ze ingedeeld zouden worden. Van Manchester City tot Liverpool en van Juventus tot FC Barcelona, alle Europese topteams waren vertegenwoordigd. Het ochtendprogramma bestond gewoontegetrouw uit diverse trainingsoefeningen. Vanwege de aanhoudende hitte had het KNMI Code Geel afgegeven en was het Nationaal Hitteplan van het RIVM actief. Het middaggedeelte was daarom ingekort. Na de partijtjes werd om 14.30 uur het actieve gedeelte afgesloten. Met een ijsje en een koude douche van de trainers werden de deelnemers uitgezwaaid. Alle vrijwilligers zorgden er heel de dag voor, dat de kinderen voldoende bleven drinken en op tijd werden ingesmeerd. Dat was dus weer super geregeld, een grote pluim aan alle vrijwilligers.

Op dag 2 van de Westfalia-Voetbaldagen van voetbalvereniging Papendrecht was het wederom heet. Het KNMI noteerde officieel de tweede landelijke hittegolf van het jaar. Ondanks dat stonden de kinderen om 10.00 uur weer te trappelen om te beginnen. Aangezien het Nationaal Hitteplan nog steeds van kracht was, was het programma wel opnieuw ingekort. In plaats van om 16.00 uur zouden ze om 14.00 uur stoppen. In de ochtend werd het trainen overgeslagen en werd gelijk gestart met 4x4. Met steeds wisselende teams werden de wedstrijdjes gespeeld. Tussen het voetballen door werd veel gedronken en probeerde iedereen de schaduw op te zoeken. Na een toch wel intensieve ochtend was het tijd voor de lunch. De dag werd afgesloten met een waterballonnengevecht. Werkelijk niemand ging droog naar huis.

Woensdag 28 augustus was alweer de laatste dag van de Voetbaldagen. Ook deze dag was ingekort, maar zoals altijd kan je nooit helemaal op de weersvoorspellingen rekenen. In plaats van te starten met zon begon het zelfs een heel klein beetje te regenen. Maar dat mocht de pret niet drukken. De kinderen vonden het eigenlijk alleen maar lekker. Ook deze ochtend werd niet getraind. Gelijk werd gestart met het WK-spel. Op twee velden streden 10 teams in 2 leeftijdsklassen tegen elkaar. De verschillende teams werden begeleid door diverse trainers en spelers van het eerste elftal. Het was heel leuk om te zien, hoe eenieder zo zijn eigen manier van coachen had. De winnaars waren Mexico bij de kinderen onder 9 jaar en bij de kinderen ouder dan 9 was Engeland de grote winnaar. Na de lunch speelden de jongste kinderen nog een partijtje tegen de begeleiding. Daarna was het alweer tijd voor de prijsuitreiking.

De leiding, bestaande uit Dennis Zaal en Mark Schreurs, kan terugkijken op drie warme, maar zeer succesvolle dagen. Tot slot een bedankje aan iedereen, die zijn of haar steentje heeft bijgedragen aan de Westfalia VV Papendrecht-Voetbaldagen 2019: van trainers tot kantinemedewerkers en van waterdragers tot zonnebrandinsmeerders. Deze dagen hadden niet gehouden kunnen worden zonder al deze vrijwilligers.

Meer berichten