Onderschrift foto: Michael van Rooijen wordt op de huid gezeten door Raoul Gangadin van RVVH. (Foto: Edwin Schreurs)
Onderschrift foto: Michael van Rooijen wordt op de huid gezeten door Raoul Gangadin van RVVH. (Foto: Edwin Schreurs) (Foto: Edwin Schreurs)

Papendrecht start bekercompetitie met doelpuntloos gelijkspel

  Sport

PAPENDRECHT - Op zaterdagmiddag 31 augustus hebben Papendrecht en RVVH in een gezapig potje op het Slobbengors de punten gedeeld. In het eerste deel van de bekerwedstrijd was RVVH het elftal met het meeste balbezit. Het lukte Papendrecht niet om de bal in de ploeg te houden. RVVH kreeg wat kleine kansjes uit corners, maar was verder ook niet gevaarlijk.

Door Edwin Schreurs

De eerste echte opwinding was in de 17e minuut te bewonderen. RVVH kopte na een corner op de goal, waar de bal door Xavier Leenheer van de lijn werd gehaald. Niet veel later liet Papendrecht zich voor het eerst zien. Een geweldige dieptebal van Michael van Rooijen werd op de rand van de zestien in de lucht door Koen Lighaam over de uitkomende keeper gespeeld. Tot opluchting van Nicky Sanders ging de bal naast het doel. In het laatste deel van de eerste helft kwam Papendrecht wat beter in het spel en lukte het beter om de bal in de ploeg te houden.

Na de rust slaagde Papendrecht erin om RVVH terug te drukken. Op het veld ontstond wat ruimte en er ontstonden wat kleine kansjes. In minuut 71 kreeg Papendrecht de grootste kans van de wedstrijd. Jay Luciano speelde zich met een prima actie op de achterlijn vrij en legde de bal terug op Koen Lighaam. Zijn schot was niet meer dan een rollertje, waardoor de bal simpel gepakt kon worden door RVVH-goalie Nicky Sanders.

In het laatste deel van de wedstrijd was het RVVH, dat weer wat de overhand had. De Papendrechtse defensie kwam meer onder druk te staan. Maar de ervaren verdediging onder leiding van Nick Kamerling hield eenvoudig stand. Toch moest Papendrecht-keeper Roy Rijntjes vlak voor tijd met een flitsende reactie redding brengen op een hard schot van de rand van de zestien. Na het affluiten van de prima leidende scheidrechter Freek van Herk waren beide eersteklassers tevreden met een punt.

Opstelling: Rijntjes, Van Rooijen, Kamerling, Goodett, Van Ek, Leenheer (Van Wijk), Tomas de Brito (Baars), De Zeeuw, Luciano, Beemsterboer (Tilroe), Lighaam.

Meer berichten