Man van de wedstrijd Justin Beemsterboer in duel met een verdediger van Oostkapelle. (Foto: Guillaume Kortekaas)
Man van de wedstrijd Justin Beemsterboer in duel met een verdediger van Oostkapelle. (Foto: Guillaume Kortekaas) (Foto: Guillaume Kortekaas)

Papendrecht naar tweede ronde nacompetitie

  Sport

PAPENDRECHT - Op een door de droogte lastig bespeelbaar veld heeft Papendrecht op zaterdag 1 juni door een 3-1 overwinning op Oostkapelle de tweede ronde van de nacompetitie bereikt. Op het Slobbengors begon de voetbalmiddag rampzalig voor Papendrecht. De ploeg van Johan Sturrus stond na vijf minuten door een eigen doelpunt met 0-1 achter en had keeper Roy Rijntjes door een enkelblessure zien uitvallen. Oostkapelle begon de wedstrijd agressief. De gasten zaten er kort op. Papendrecht werd totaal overrompeld en hapte naar adem.

De 0-1 viel gelijk in de eerste speelminuut. Een voorzet van rechts werd door Michael van Rooijen verkeerd geraakt, waardoor de bal over keeper Roy Rijntjes in het net viel. Niet veel later was Oostkapelle weer gevaarlijk. Na onrust in de Papendrecht-defensie kreeg spits Arjen Pattenier de bal voor zijn voeten. Zijn schot verdween naast het doel. Bij de volgende aanval van Oostkapelle ontstond opnieuw een grote kans, nadat een hoge bal achter de defensie viel. De Papendrecht-doelman kwam bij het uitkomen ongelukkig terecht en blesseerde zijn enkel, waardoor hij de wedstrijd moest verlaten. Na de blessurebehandeling en het inbrengen van Timo Kurpershoek was Papendrecht bij de les en pakte het initiatief over van Oostkapelle. Dit resulteerde direct in de eerste mogelijkheid. Na een counter over links kon Justin Beemsterboer naar de achterlijn. Jearlon Martina kwam een teenlengte tekort om de gelijkmaker binnen te glijden. De volgende kans was voor Justin Beemsterboer, toen hij door een geweldige pass van Dealey van der Graaff alleen voor Oostkapelle-goalie Bart van Wuyckhuyse werd gezet. Het schot van de jonge spits kon gered worden door de doelverdediger van Oostkapelle. Vlak voor rust kreeg Oostkapelle nog een kansje. Het schot van Bas van der Wel ging echter voorlangs het doel van Timo Kurpershoek.

Papendrecht nam na de rust meteen weer het initiatief en kreeg in de 46e minuut een grote kans op de gelijkmaker. Een voorzet van Djerrel Saffignani werd niet goed verwerkt door de Oostkapelle-keeper, waardoor de bal voor de voeten van Justin Beemsterboer viel. Hij kreeg de bal echter niet tussen de palen. Met twee aanvallende wissels ging Papendrecht het laatste half nog nadrukkelijker op zoek naar de gelijkmaker. Dit leverde onmiddellijk een kans voor Justin Beemsterboer op, maar zijn volley na een voorzet van Thomas Muilwijk ging net over.

In de 74e minuut kreeg Papendrecht een uitgelezen kans op de gelijkmaker, toen de bal op de stip ging. Op het middenveld veroverde Jay Luciano de bal. Hij stuurde met een geweldige steekpass Jearlon Martina weg, die alleen richting het Oostkapelle-doel kon. Martina omspeelde de doelman, die hem vervolgens de neerlegde. Scheidsrechter Rick van Dee kon niets anders dan de bal op elf meter leggen. Doelman Wuyckhuyse kwam er met een gele kaart vanaf. Justin Beemsterboer zette zich achter de bal en schoot onberispelijk raak: 1-1.

Oostkapelle liet zich na de gelijkmaker weer eens zien in de buurt van het Papendrechtse doel. Een aanval via de rechterkant eindigde met een vlammend schot, dat Timo Kurpershoek tot een fraaie redding dwong. In de 85e minuut was het Justin Beemsterboer, die Papendrecht met zijn tweede goal op voorsprong schoot. Op de rand van de zestien speelde hij zich vrij, waarna hij de bal in de verre hoek knalde. Enkele minuten later kon hij zijn hattrick voltooien, nadat de leidsman wederom naar de strafschopstip wees. Het was opnieuw Jearlon Martina, die na een counter in de zestienmeter werd neergelegd. Dit keer was het centrale verdediger Rens Maljers, die de overtreding beging. Met een kogel in de kruising schoot Beemsterboer Papendrecht naar de 3-1 overwinning.

In de tweede ronde van de nacompetitie treft Papendrecht op het Slobbengors Geinoord. De eersteklasser uit Nieuwegein versloeg Pelikaan met 1-0.

Opstelling: Rijntjes (Kurpershoek), Van Rooijen, Kamerling, Adouvi, Van Ek (Luciano), Muilwijk, Van der Graaff (Leenheer), Saffignani, Van der Net, Martina, Beemsterboer.

Meer berichten