Uiteindelijk wisten de heren te winnen met 28-19. (Foto: Privé)
Uiteindelijk wisten de heren te winnen met 28-19. (Foto: Privé) (Foto: )

Heren 1 van DES '72 liggen op koers voor promotie

  Sport

PAPENDRECHT - Heren 1 speelde afgelopen zondag de belangrijkste wedstrijd van het zaal seizoen. Bij winst zou men goede zaken doen richting promotie.

Het werd een harde wedstrijd met acht twee-minuten tijdstraffen en een rode kaart.. Vooral de eerste helft werd gestreden voor elke meter. Er werd gerust met een voorsprong van 3 doelpunten. Na de rust kwam men met de juiste mentaliteit uit de kleedkamer. Met snel handbal werd HWC uit Den Haag de tweede helft van het veld gespeeld. Uiteindelijk wisten de heren te winnen met 28-19. De heren junioren maakten ook geen fouten 26-15 door te winnen van DIOS. Volgende week zondag spelen de heren junioren de belangrijke uitwedstrijd tegen Helius uit Hellevoetsluis. Bij winst zijn zij bijna zeker van het kampioenschap.

Ook deze week speelde de herencombinatie DES '72/Saturnus '72 een goed eerste helft tegen HVOS uit Spijkenisse. Maar ook nu konden zij dit niet doorzetten in de tweede helft en verloren met 23-26. Bij de jeugd van DES '72 waren er alleen maar winnaars. De scheidsrechter van de F-jeugd, Floor Deen, floot na de cursus haar eerste wedstrijd en deed dit zeker niet onverdienstelijk. Mede door haar goede leiding won de F- jeugd met 10-8 van Ventura uit Schiedam. Ook de C meiden deden afgelopen weekeinde goede zaken.

Zelf won men met goed aanvalsspel met 31-8 van Savosa en pakte vervolgens de eerste plaats in hun poule.
De D-jeugd had ook weinig moeite met HVOS en won met ruime cijfers. Aan het einde van de wedstrijd stond er een stand van 21-5 op het scorebord in het voordeel van DES '72. De E-jeugd won hun wedstrijd tegen HVOS met 21-5. Deze wedstrijd werd voortreffelijk gefloten door de zussen Dinayda en Leticia Curry. Zij floten ook hun eerste wedstrijd na de scheidsrechterscursus. Dames midweek weet ook weer wat winnen is. In een spannende wedstrijd werd afgelopen dinsdag gewonnen van Veneco/Velo met 19-21.

Heren midweek liet afgelopen vrijdag een steekje vallen in de race naar het kampioenschap. Thuis werd gelijk gespeeld tegen Twist/Unitas met 13-13. Men had de overwinning in de laatste secondes nog in het vizier, maar in een laatste krachtsinspanning werd een break-out gemist, waardoor het een (terechte) gelijke stand bleef.
 

Meer berichten