Maker van de tweede goal, Jay Luciano, torent hoog boven de EBOH defensie uit, zijn kopbal belandt op de lat. (Foto: Edwin Schreurs)
Maker van de tweede goal, Jay Luciano, torent hoog boven de EBOH defensie uit, zijn kopbal belandt op de lat. (Foto: Edwin Schreurs) (Foto: Edwin Schreurs)

Papendrecht is EBOH de baas

  Sport

Papendrecht heeft dankzij een 0-2 overwinning op het Dordtse sportpark Schenkeldijk op de laatste speeldag van 2018 weer aansluiting gevonden met de kopgroep. Alle ploegen uit de top 3 verloren hun wedstrijden. Dat EBOH er genadig vanaf kwam met een 0-2 nederlaag, is een understatement. Papendrecht kreeg legio kansen, maar de afronding liet te wensen over. 

Door Edwin Schreurs

PAPENDRECHT - Al in de 4e minuut had Justin Beemsterboer de 0-1 op zijn schoen. Alleen voor EBOH-keeper Jan-Arie Kouwenhoven schoot hij echter voorlangs. Nog geen minuut later ontstond na een prima Papendrechtse aanval in de zestien van EBOH een kansenfestival, maar niemand haalde de trekker over. De thuisploeg speelde in de beginfase erg slordig en leed regelmatig balverlies, waarna Papendrecht met de omschakeling voortdurend gevaarlijk was. Zo ontstonden schietkansen voor Justin Beemsterboer en Stephan Bravenboer, maar beiden rondden niet af. 
 
Papendrecht kreeg een tegenslag te verwerken, toen bij één van de schaarse uitvallen van EBOH doelverdediger Roy Rijntjes bij een redding geblesseerd raakte en niet verder kon. Daardoor kon Timo Kurpershoek, eveneens een prima doelman, van de bank af. Hij nam probleemloos de taken van Rijntjes over. Niet veel later kreeg Papendrecht een tweede tegenslag te verwerken gekregen, toen aanvoerder Nick Kamerling met een hamstringblessure de strijd moest staken. 
 
In de 29e minuut was Jay Luciano dicht bij de 0-1. Zijn kopbal na een vrije trap van Xavier Leenheer belandde boven een aan de grond genagelde Kouwenhoven op de lat. Niet veel later was het Justin Beemsterboer, die in de omschakeling op kracht doorzette en richting het EBOH-doel kon. Zijn schot werd met de voeten gekeerd door Kouwenhoven. De rebound was weer voor Beemsterboer, maar zijn kopbal werd weer gepakt door de EBOH-goalie. Jay Luciano kreeg vervolgens de bal ook niet in het doel. Kouwenhoven bracht bij de paal voor de derde keer redding. De volgende opgelegde kans was voor Koen Lighaam. Hij werd door Jay Luciano alleen voor Kouwenhoven gezet. Met zijn zoveelste redding hield hij EBOH op de been. 
 
Ver in de blessuretijd van de eerste helft produceerde Papendrecht dan toch de openingstreffer. Op rechts kwam Justin Beemsterboer op wilskracht langs zijn directe tegenstander. Zijn voorzet van de achterlijn werd deze keer wel binnengeschoten door Koen Lighaam. 
 
In de tweede helft bleef Papendrecht de kansen aaneenrijgen. De ruimtes werden steeds groter, waardoor de Dordtenaren ook hun kansen kregen. De geboden ruimte was vooral aan Jay Luciano besteed. De snelle aanvaller werd regelmatig door Thomas Muilwijk de diepte ingestuurd. De lange middenvelder van Papendrecht speelde een ijzersterke wedstrijd en stond aan de basis van vele Papendrecht-aanvallen. Voor het doel bleef Papendrecht echter slordig. EBOH bleef hierdoor in de wedstrijd en bleef met counters op de gelijkmaker loeren. 
 
In de 66e minuut kwam dan toch de 0-2 op het bord. Een vrije bal van de linkerkant van Xavier Leenheer werd getoucheerd door een EBOH-verdediger, waardoor Jay Luciano alleen voor keeper Kouwenhoven binnen kon schieten. Ondanks het vlagsignaal van de assistent-scheidsrechter keurde de prima leidende scheidsrechter Felix het doelpunt goed. Papendrecht kreeg na het doelpunt nog diverse kansen. EBOH drong nog even aan, maar gescoord werd er niet meer. De wedstrijd eindigde in een onprettige sfeer, nadat achtereenvolgens de leider en grensrechter van EBOH werden weggestuurd en een EBOH-aanvaller na een tweede gele kaart rood kreeg. 
 
Opstelling: Rijntjes (Kurpershoek), Dupuis, Adouvi, Kamerling (Van der Zeeuw), Leenheer, Muilwijk, Bravenboer, Saffignani, Luciano, Beemsterboer (Martina), Lighaam. 

Meer berichten