Doelpuntenmaker Koen Lighaam in duel met Danny Schaap, aanvoerder Nick Kamerling kijkt toe. (Foto: Edwin Schreurs)
Doelpuntenmaker Koen Lighaam in duel met Danny Schaap, aanvoerder Nick Kamerling kijkt toe. (Foto: Edwin Schreurs) (Foto: Edwin Schreurs)

Dik verdiende overwinning van Papendrecht

  Sport

PAPENDRECHT - In en tegen Woudrichem heeft Papendrecht dankzij een 1-4 overwinning aansluiting gevonden bij de subtop. De eerste tien minuten was er niet veel te beleven.

Papendrecht was de ploeg met het meeste balbezit. De gastheren zochten vooral met de lange bal hun spitsen. In de 10e minuut leek Papendrecht de score te openen. Djerrel Saffignani veroverde op de kop van de zestien de bal en schoot onberispelijk binnen. Scheidsrechter Van Veelen vond echter, dat de aanvaller een overtreding had begaan en keurde de treffer daarom af. Het was even later wederom Djerrel Saffignani, die gevaar stichtte. Hij werd de diepte ingestuurd door Sven van der Net. Op snelheid troefde Saffignani de verdediging van Woudrichem af, maar zijn inzet werd met een prima redding door Woudrichem-keeper Aljan Dekker gekeerd. 
 
In de 35e minuut kwam Papendrecht dankzij een gelukkige goal op voorsprong. Daar ging wel een mooie Papendrechtse aanval aan vooraf. Die eindigde in het strafschopgebied bij Jay Luciano, die zich tussen drie verdedigers probeerde vrij te spelen. Nadat de bal uit de kluts wegsprong, leek het gevaar geweken. Een Woudrichem-verdediger kon de bal wegschieten, maar zijn schot belandde op de rug van een medespeler, waarna de bal in het doel verdween: 0-1. 
 
Na de rust pakte Papendrecht de draad weer op, maar was niet meer zo overheersend als in de eerste helft. Woudrichem kreeg wat kleine kansjes na de lange bal. In de 51e minuut kwam Papendrecht door Jay Luciano op 0-2. Een crossbal van Thomas Muilwijk werd in het zestienmetergebied koppend teruggelegd door Djerrel Saffignani op Jay Luciano, die vervolgens koppend afrondde. Papendrecht zakte daarna wat meer in. Hierdoor kreeg Woudrichem meer balbezit en zorgde met de lange bal voor wat gevaar. Papendrecht kreeg in de counter met Jay Luciano diverse kansen om de wedstrijd op slot te gooien. Sterk keeperswerk van Aljan Dekker voorkwam dit. 
 
Eerst was het Koen Lighaam, die van dichtbij op de Woudrichem-goalie stuitte. De rebound van Justin Beemsterboer was eveneens een prooi voor de doelverdediger. Nog geen minuut later kon Jay Luciano alleen richting het Woudrichem-doel. Met een prima stift passeerde hij Aljan Dekker. De lat bracht echter redding. De gastheren kregen ook hun kansen. De grootste was voor hun aanvoerder, die een vrije schietkans kreeg na onzorgvuldig verdedigen van Papendrecht. Het schot kon net van richting veranderd worden, waardoor een zeker doelpunt voorkomen werd. De 2-1 kwam er alsnog, nadat scheidsrechter Van Veelen de bal op de stip legde na vasthouden in de zestien. Danny Schaap zette zich achter de bal, maar zijn inzet werd gekeerd door Roy Rijntjes. Scheidsrechter Van Veelen vond echter, dat Rijntjes te vroeg bewogen had. Hij liet de strafschop overnemen en gaf Rijntjes geel. De tweede poging van Schaap ging wel tegen het net. 
 
De thuisploeg ging na de aansluitingstreffer vol op de aanval spelen en gaf daarbij veel ruimte weg aan de Papendrecht-aanvallers. Koen Lighaam leek daar als eerste van te kunnen profiteren, toen hij alleen richting het Woudrichem-doel kon. In de zestien werd hij onreglementair gestuit en scheidsrechter Van Veelen wees opnieuw naar de stip. Koen Lighaam ging zelf achter de bal staan. Dekker onderscheidde zich wederom door de bal uit zijn doel te ranselen. Woudrichem leefde nog en gooide er nog een schepje bovenop. Toch was de volgende kans weer voor Papendrecht. Jay Luciano kopte een voorzet van Xavier Leenheer in vrijstaande positie echter over. 
 
De laatste tien minuten gooide Woudrichem alle deuren open en kon Papendrecht uitlopen naar 1-4. Eerst was het Koen Lighaam, die in de zestien aangespeeld werd. Alleen voor Dekker bleef hij koel: 1-3. Vervolgens was het Justin Beemsterboer, die zich met een prima actie vrij draaide. Met een schuiver via de binnenkant van de paal zette hij de eindstand op het scorebord. 
 
Opstelling: Rijntjes, Adouvi, Dupuis, Kamerling, Leenheer, Muilwijk, Bravenboer (Beemsterboer), Van der Net (Brown), Saffignani, Luciano (Martina), Lighaam. 

Meer berichten