Jay Luciano moest met alle middelen afgestopt worden, Koen Lighaam en Rick Molenaar kijken toe.
Jay Luciano moest met alle middelen afgestopt worden, Koen Lighaam en Rick Molenaar kijken toe. (Foto: Edwin Schreurs)

Puntendeling Papendrecht in aantrekkelijk duel

  Sport

Papendrecht - In een zeer aantrekkelijke wedstrijd hebben Papendrecht en Heukelum na een 0-0 eindstand de punten gedeeld. In het eerste kwartier was het vooral aftasten. Het spel speelde zich vooral op het middenveld af, waardoor er weinig voor de goals gebeurde. Er waren wat kleine kansjes voor Papendrecht, waaronder een schot van Xavier Leenheer, dat voorlangs ging.

In de 19e minuut was de eerste kans te bewonderen. Een voorzet van Djerrel Saffignani werd door Koen Lighaam met een volley over het doel geschoten. Niet veel later ontstond voor het doel van Heukelum-keeper Yoerik van 't pad, na weer een voorzet Saffignani, een scrimmage, maar de bal verdween niet tussen de palen.

Vlammend schot

Heukelum was zeker niet ongevaarlijk. Regelmatig werd met een snelle omschakeling kansen gecreëerd. In de 25e minuut moest Papendrecht-doelman Roy Rijntjes handelend optreden, toen een vlammend schot van de zijkant van Sil van Putten uit de kruising moest worden gehaald. Niet veel later was Heukelum weer gevaarlijk, maar het schot ging ditmaal voorlangs het doel. Vlak voor de rust na een corner kon de bal door Edinho Goodett op de achterlijn worden opgepikt. Zijn voorzet werd door Koen Lighaam tegendraads binnen gekopt. Maar aan de verkeerde kant van de paal.

Aan shirt getrokken

Vlak na de rust kwam Papendrecht binnen 5 minuten twee keer goed weg, toen Heukelum op de counter kansen kreeg. Invaller Jay Luciano creëerde voor Papendrecht de eerste kans na rust. Hij stoomde de zestien in. Ondanks dat hij aan zijn shirt getrokken werd, kwam hij toch nog tot een schot, dat net naast ging.

Twee keer geel

In de 64e minuut ontving Heukelum-verdediger Adem Kahraman van de goed leidende scheidsrechter Niels Boel twee gele kaarten achter elkaar en dus rood. Zijn eerste kaart was het gevolg van een overtreding op Daeley van der Graaff, zijn tweede voor het wegduwen van een tegenstander. Vanaf dat moment beperkte Heukelum zich alleen nog tot tijdrekken en counteren, dat ze goed afging. Papendrecht ging nadrukkelijker op zoek gaat naar de openingstreffer en gaf achterin meer ruimte weg, wat de nodige kansen opleverde voor Heukelum.

Prachtige reflex

Eerst was het Rick Molenaar, die met een machtige sprint en geweldige sliding op het laatste moment de counter onschadelijk maakte. Even later was het Roy Rijntjes, die met een prachtige reflex redding bracht op een inzet van 5 meter. Aan de andere kant was het keeper Yoerik van 't Pad, die Heukelum op de been hield. Papendrecht kreeg kans na kans, maar de bal wilde er niet in.

Buitenspelpositie

De grootste kans was voor Koen Lighaam, toen hij na een voorzet van Xavier Leenheer de bal leek binnen te koppen, maar een schitterende redding van de Heukelum-goalie voorkwam de treffer. Even dacht Papendrecht de overwinning nog te grijpen, toen Jay Luciano de bal binnen tikte, maar dat was buitenspelpositie.

Na het eindsignaal van scheidsrechter Boel bleek dus, dat ook een 0-0 wedstrijd zeer aantrekkelijk kan zijn.

(Tekst en foto: Edwin Schreurs)

Meer berichten