Eerder won Drechtstreek wel van Zwaluwe. EBOH was zaterdag te sterk voor de Papendrechters.
Eerder won Drechtstreek wel van Zwaluwe. EBOH was zaterdag te sterk voor de Papendrechters. (Achieffoto: PR)

Drechtstreek verliest van EBOH, 4-1

  Sport

Papendrecht - Na twee eerdere nederlagen op rij moesten de voetballers van Drechtstreek zaterdag ook hun meerdere erkennen in het Dordtse EBOH. Op sportpark Schenkeldijk bracht die ploeg aan Drechtstreek een 4-1 nederlaag toe. Na twee snelle doelpunten tegen herstelde de ploeg van trainer Miguel Munoz zich redelijk maar het moest wel de punten bij EBOH in Dordrecht laten.

Al in de zesde minuut maakte Martin Calmera de 1-0 nadat Drechtstreek daarvoor al dicht bij de opening van de score was geweest. Door schorsingen en blessures miste Drechtstreek wel enkele belangrijke spelers maar de ploeg leek bereid om er voor te gaan met Ties van Aggelen en Damien van den Heuvel in de basis.

Blessureperikelen

Ook Rick Lodder had een basisplaats nu bij hem de blessureperikelen voorbij lijken te zijn. EBOH speelde goed en vijf minuten later wist het zelfs de 2-0 al op het bord te brengen. Toch liet Drechtstreek zich ook enkele malen goed zien maar het kwam niet door de EBOH defensie heen.

Tegentreffer

Na een half uur spelen kon de goed keepende Joris Moesman het schot van opnieuw Martin Camera niet stoppen en dat bracht de stand op 3-0. Ook na die tegenvaller bleven de spelers van Drechtstreek vol beleving knokken voor een treffer en zo'n vijf minuten voor rust wist Mark Kunst een voorzet van Victor Rijneveen achter doelman Jan-Arie Kouwenhoven te werken. Zo werd de rust bereikt met een 3-1 tussenstand. In de tweede helft kwam Drechtstreek goed terug. Het wist zichzelf kansen te scheppen maar tot scoren kwam men niet.

Eindstand

Zo rond de 70e minuut van de wedstrijd draaide de ploeg prima en leek een tweede goal niet ver weg, maar juist toen was het Ricardo van Yperen die namens EBOH de 4-1 kon scoren. Trainer Miguel Munoz van Drechtstreek zag zijn team bij deze stand ook het einde van de wedstrijd bereiken.

Volgende week

Volgende week speelt Drechtstreek opnieuw een uitwedstrijd. Op zaterdag 3 november ontmoeten de Papendrechters in Wijk en Aalburg NOAD'32 dat zaterdag in Zwijndrecht met 6-0 van Pelikaan verloor. Naar verwachting kan Drechtstreek volgende week weer beschikken over Jillroy Ruiz, Dion Warner (beide geschorst), Björn van Ingen (vakantie) en Job van Vliet (geblesseerd).

Aanvang van de voetbalwedstrijd in Wijk en Aalburg is 14.30 uur.

(Tekst: Piet van de Merwe)

Meer berichten