Twee van de medaillewinnaars: Lars en Roos
Twee van de medaillewinnaars: Lars en Roos (Foto: De Geul)

Minioren van de Geul in actie in Alblasserdam

  Sport

Papendrecht - Zaterdag kwamen de minioren van de Geul in actie bij de swimkick-minioren wedstrijd in Alblasserdam.
Er zijn weer veel PR's gezwommen. De grootste PR was voor Roos op de 25 m vrije slag: zij zwom maar liefst ruim 7 seconden van haar tijd af te zwemmen.
Bij de jongste zwemmers stonden de 25 m vrije slag en de 25 m rugslag op het programma. Bij de jongens kwamen Lars en Bjurn in actie en bij de meisjes Roos en Stefanie. Ook wisten zij allemaal medailles mee naar huis te nemen: Lars goud op de rugslag en brons op de vrije slag, Bjurn goud op de vrije slag en zilver op de rugslag, Roos brons op de vrije slag en Stefanie goud op de vrije slag en zilver op de rugslag.
Voor Lucas was het gisteren zijn eerste wedstrijd. Hij heeft bij de swimkick minioren 5 twee afstanden gezwommen: 50 m vrije slag en 50 m rugslag. Bij de vrije slag eindigde hij als 2e en bij de rugslag wist hij het goud te veroveren.
Bij de jongens minioren 3 en 4 verschenen Rens, Paul en Tygo aan de start. Voor deze mannen stonden de 100 m wisselslag en de 100 m vrije slag op het programma. Tygo wist bij de 100 m wisselslag zijn tijd met maar liefst 12 seconden te verbeteren. Paul wist op beide afstanden zijn PR te verbeteren: op de 100 m vrije slag met maar liefst 13 seconden.
Bij de meisjes minioren 4 kwam Amy in actie op de 100 m rugslag en de 100 m vrije slag. Deze afstanden had zij nog niet eerder in een wedstrijd gezwommen en wist bij de rugslag op een mooie 4e plaats te eindigen.
Bij de jongens minioren 5 kwamen Sven, Thijn en Jesper aan de start bij de 100 m vrije slag en de 100 m rugslag. Sven had deze afstanden nog niet eerder in een wedstrijd gezwommen en eindigde op beide afstanden op een mooie 10e plaats. Thijn wist zijn tijd op de 100 m vrije slag te verbeteren. Jesper eindigde op de 100 m vrije slag als 2e en op de 100 m rugslag als 3e.
Tenslotte kwamen Roos, Tygo, Stefanie en Rens nog in actie bij de 4 x 25 m vrije slag estafette.

(ingezonden door De Geul)

Meer berichten