De wedstrijden op zaterdag werden ook allen gewonnen door de DES '72 teams. (Foto: Privé)
De wedstrijden op zaterdag werden ook allen gewonnen door de DES '72 teams. (Foto: Privé) (Foto: Privé)

Heren DES '72 Winterkampioen

  Sport

PAPENDRECHT - De heren van DES '72 zijn afgelopen weekeinde door een 31-29 overwinning op concurrent WHC uit Den Haag als 1e geëindigd aan het eind van de eerste helft van het veldseizoen.

Het was een pittige gelijk opgaande wedstrijd, die door de heren van DES '72 pas aan het einde van de tweede helft werd veilig gesteld. Hierdoor staan zij 1 punt los van WHC en kunnen zij met een gerust hart gaan beginnen aan de zaalcompetitie, die start voor DES '72 in het weekeinde van 27 en 28 oktober aanstaande. De tweede helft van de veldcompetitie start volgend jaar april.

De heren junioren behaalden een degelijke overwinning in de streekderby tegen Saturnus '72 uit Ridderkerk. Zij wonnen na een ruststand van 10-09 met 29-21. Daardoor stijgen zij naar de tweede plaats met 10 punten uit 7 wedstrijden,achter Ventura/Twist met 12 punten uit 7 wedstrijden. De wedstrijden op zaterdag werden ook allen gewonnen door de DES '72 teams. 

De E1 won in een hele spannende wedstrijd met 10-09 van Snelwiek uit Rotterdam, waardoor zij nog steeds zicht hebben op het kampioenschap op het veld. De D1 had het iets gemakkelijker tegen Snelwieken won uiteindelijk met 14-08. De dames C wonnen na drie verliespartijen ook weer eens. Zij rolden hun tegenstander Twist uit Vlaardingen op met 18-13, waardoor zij weer stijgen naar de 3e plaats achter Conventus uit Zwijndrecht en Savosa uit Barendrecht.

Helaas verloren de dames hun midweeks wedstrijd tegen de nummer 2 Schipluiden met 19-15.

Meer berichten