Beachsoccer Drechtsteden verlengde tijdens de finaledag in Scheveningen haar verblijf in de eredivisie.
Beachsoccer Drechtsteden verlengde tijdens de finaledag in Scheveningen haar verblijf in de eredivisie. (Foto: Beachsoccer Drechtsteden)

Beachsoccer Drechtsteden handhaaft zich in eredivisie

  Sport

Papendrecht - De meiden uit Dordrecht en Papendrecht van Beachsoccer Drechtsteden hebben zich gehandhaafd op het hoogste strandvoetbalniveau. Aan het begin van deze zomer wisten zij al dat zij een moeilijk seizoen tegemoet gingen. Het belangrijkste doel was daarom: handhaven in de eredivisie.

Dankzij de inbreng van wat nieuwe meiden was er in het team zichtbaar veel verbetering in vergelijking tot vorig jaar.

Nationale beker

Het leuke van beachvoetbal is dat iedereen van elkaar kan winnen. Het Drechtsteden-team was gedurende het seizoen ook regelmatig dicht bij een overwinning maar verloor uiteindelijk te vaak met één of twee doelpuntjes verschil. Het blijvend hard werken werd overigens wél uitbetaald voor het team. Allereerst gebeurde dat in het toernooi om de nationale beker. Daar lieten de dames zien wat ze in huis hadden en schopten het zelfs tot in de finale. Daarin werd verloren van de latere landskampioen Beachsoccer Zeeland.

Finaledag

In de competitie leek de ploeg met nog steeds nul punten af te stevenen op directe degradatie. Op de laatste speeldag van de voorrondes kregen ze echter te horen dat er een team was terug getrokken, zodat ze alsnog de finaledag in Scheveningen mochten spelen. Beachsoccer Drechsteden knokte daar voor wat het waard is en oogstte ook complimenten van andere teams nadat in een promotie/degradatieduel door de meiden het eredivisieschap nog een jaar werd veiliggesteld.

Beste keepster

Na deze teamprestatie bleek er voor één van de speelsters van Beach Soccer ook een mooie prijs klaar te liggen. Wendy Vuik werd door de speelsters van alle ploegen verkozen tot beste keepster van de eredivisie 2018. En dat is op zeker een opmerkelijke prestatie omdat er ook keepsters waren met reeds internationale ervaring en die bij een profclub in Nederland.

Sponsors gezocht

De meiden van Beachsoccer Drechtsteden kijken inmiddels alweer vooruit en hopen ook in de zomer van 2019 op verschillende stranden in Nederland te kunnen spelen. Daartoe zijn zij op zoek naar sponsors. Wie de voetbalsters wil steunen kan contact opnemen met Miranda den Toom via mirandadentoom@live.nl.

Meer berichten