Op 10 juni kan jong en oud kennis kennismaken met de sport en de vereniging. (Foto: Privé)
Op 10 juni kan jong en oud kennis kennismaken met de sport en de vereniging. (Foto: Privé) (Foto: Privé)

Open dag bij Papendrechtse TennisClub

  Sport

Iedereen die lekker een potje wil komen tennissen, is welkom op de open dag van de Papendrechtse TennisClub (PTC) op zondag 10 juni, van 13.00 tot 16.00 uur.

Door Eline Lohman

PAPENDRECHT – Recent is PTC een doorlopende ledenwerving campagne gestart met twee doelen, vertelt Lisette Veldhuis-Verzijl van de ledenwerfcommissie. "We willen mensen in Papendrecht enthousiast krijgen voor de tennissport en we willen nieuwe leden aantrekken. Enthousiaste, betrokken leden die ervoor willen zorgen dat we verder doorgroeien. Begin mei hebben we al een succesvolle Super Saturday gehad met allerlei activiteiten, waarna we een aantal nieuwe leden mochten verwelkomen. En nu houden we dus een open dag."

Op 10 juni kan jong en oud kennis kennismaken met de sport en de vereniging. Bezoekers kunnen een proefles volgen en wie gelijk met tennis wil beginnen, kan profiteren van een mooie aanbieding. Wie zich namelijk op de open dag inschrijft bij PTC, betaalt als junior maar 69 euro en als volwassene 99 euro, waarvoor onbeperkt getennist kan worden tot en met 1 april 2019 en er kunnen gratis tennislessen gevolgd worden. Ideaal voor in ieder geval de zomermaanden.

Lisette: "Het zou fijn zijn als we nieuwe leden erbij krijgen. Veel mensen zijn al jaren lid en dat is prima, maar we willen wat verjongen. Dus zou het mooi zijn als er meer jongeren bij de vereniging komen. Zo kunnen we een gezinsclub blijven. Zelf ben ik nu 51 en ik ben al vanaf mijn 12e lid van PTC. Bijna mijn hele leven al! Het is een heel gezellige club, waar je ook prima alleen naartoe kunt komen."

Bijvoorbeeld op woensdagochtend, want dan is het altijd damesochtend bij PTC. Op donderdag is het herenochtend en op donderdagavond is er een mixavond. "Tennissers die alleen zijn, kunnen zich inschrijven voor een wedstrijdje tennis en worden vervolgens ingedeeld. Twee vliegen in één klap, want zo leer je gelijk andere mensen kennen." 

Verder organiseert de vereniging van 23 juni tot en met 1 juli het Open Toernooi. Het thema is Wimbledon en dat zal duidelijk te zien zijn, want niet alleen wordt aan iedereen gevraagd om zoveel mogelijk in witte kleding te komen tennissen, ook zijn er net zoals op Wimbledon aardbeien en champagne aanwezig. De hele week worden wedstrijden in poulefases gespeeld. Elke deelnemer speelt minimaal drie wedstrijden. Op zaterdag vindt een Kidsday plaats met een trampoline, schminken, een ijskraam en een tennisclinic. Op zondag is het finaleweekend, dan worden de finales gespeeld van alle categorieën. Zie voor meer informatie www.ptc-papendrecht.nl. of stuur een mail naar info@ptc-papendrecht.nl.

Meer berichten