Echte belangen waren er niet meer bij de wedstrijd Meerkerk - Papendrecht. (Foto: Privé)
Echte belangen waren er niet meer bij de wedstrijd Meerkerk - Papendrecht. (Foto: Privé) (Foto: Privé)

Papendrecht verslaat Meerkerk

  Sport

PAPENDRECHT - Echte belangen waren er niet meer bij de wedstrijd Meerkerk - Papendrecht.

Voor Papendrecht is er niets meer te halen dan een zo hoog mogelijke plaats in de eindrangschikking en Meerkerk kan de nacompetitie voor degradatie niet meer ontlopen en was dus gebaat bij het voorkomen van blessures en gele kaarten. De eerste helft ontspon zich dan ook een gezapig partijtje voetbal met slechts een doelrijpe kans, maar Meerkerk-doelman Wilco den Tuinder pareerde de schuiver van Rick Molenaar deskundig. 
 
In de tweede helft besloot Papendrecht het wat serieuzer aan te pakken. Meerkerk werd teruggedrongen op eigen helft en was veroordeeld tot wat spaarzame uitvallen. Bij een van die uitvallen kwamen de gastheren zelfs op voorsprong. Bright Adouvi verslikte zich in een diepe bal en Youri van Blanken liet zich deze kans niet ontnemen. Meerkerk bleek in staat deze voorsprong lang vast te houden, maar een kwartier voor tijd kwam Papendrecht toch op gelijke hoogte. Het was de weer goed op dreef zijnde George Tomas de Brito, die liet zien niet alleen zijn voeten te kunnen laten spreken en ditmaal koppend afrondde. 
 
Vijf minuten voor tijd leek Meerkerk zelfs nog de overwinning binnen te halen, toen Jeremy van Dijk alleen op Kurpershoek kon afgaan. De Papendrecht-goalie wenste echter niet te capituleren. Uit zijn spelhervatting bediende Xavier Leenheer Koen Lighaam, die de verdiende 1-2 aantekende. Vlak voor tijd had het zelfs 1-3 kunnen worden, maar de inzet van Tomas de Brito sprong na beide palen geraakt te hebben weer het veld in. 
 
Komende zaterdag is de laatste thuiswedstrijd van het seizoen van Papendrecht tegen Pelikaan. Pelikaan is, door het verlies van Almkerk, plotseling weer titelkandidaat en zal er alles aan doen de punten mee naar Zwijndrecht te nemen. Daarna rest nog de uitwedstrijd tegen Woudrichem. De supportersvereniging heeft voor deze wedstrijd zelfs een bus gehuurd.

Meer berichten