Eline Molle, Lisette van den Bos, Marijke Campfens en Nanda van Heteren behaalden goud in 11.03.66 seconden tijdens de Open Nederlandse Masters Kampioenschappen in Den Haag.
Eline Molle, Lisette van den Bos, Marijke Campfens en Nanda van Heteren behaalden goud in 11.03.66 seconden tijdens de Open Nederlandse Masters Kampioenschappen in Den Haag. (Foto: Privé)

Bijzondere titel voor estafetteteam De Geul

  Sport

Papendrecht - Aan het einde van het wedstrijdseizoen zwemmen worden de prijzen verdeeld. Voor de Papendrechtse zwemvereniging De Geul stond daarom het afgelopen weekend in het teken van de zogenaamde ONMK. In het Haagse Hofbad behaalde het estafetteteam goud en kwam een langgekoesterde wens voor Lisette van den Bos uit. "Deze is voor mama!"

Van donderdag 3 tot en met zondag 6 mei stond de 19e editie van de Open Nederlandse Masters Kampioenschappen lange baan (50 meter) op het programma.

800 deelnemers

Ruim 800 deelnemers uit meerdere landen streden in ruim 3.200 individuele starts en 327 estafettes om de beste te worden per afstand en zwemslag in hun leeftijdsklasse. Taakgroep Masters van de Koninklijke Nederlandse Zwembond in samenwerking en zwemclub WVZ uit Zoetermeer organiseerden de wedstrijden.

Liefde voor zwemmen

Masters is de naam voor de categorie zwemmers die hun grote passie bedrijven naast hun maatschappelijke carrière, studie of gezin. Zij zijn geen professionals maar breedtesporters. Toch is de liefde voor zwemmen, het water en racen in elke vezel van hun lichaam te voelen. Masters zwemmen in leeftijdscategorieën van vijf jaar. Iedereen die in welke mate dan ook zwemmen leuk vindt en 20 jaar of ouder is, is welkom om mee te doen bij de dames of de heren.

Twee keer goud

Namens De Geul zwommen Lisette van den Bos, Marijke Campfens, Aafke Groot, Bas van Gool, Nanda van Heteren, Geerdien Meerwaldt, Eline Molle, Erica Muller, Marian Nederlof, Robin Prins, Susanne Prins-Molenwijk, Ivan van Omme, Annemarie Straetemans en Maarten Steekelenburg mee. Zij visten samen twee keer goud, vier keer zilver en vijf keer brons uit het water. De damesestafette 4 x 200 meter vrijeslag in de categorie 120 plus behaalde de meest beladen medaille. Molle, Van den Bos, Campfens en Van Heteren behaalden goud in 11.03.66 seconden.

Spannende ontknoping

Molle: "De ontknoping was spannend en de ontlading was dan ook groot toen we zagen dat we gewonnen hadden." Campfens vond het een ook een 'spannende' race: "Ik startte als derde en zwom een lekkere race. Al snel had ik de zwemmer in de baan naast mij in het zicht die flink voorlag. Toen ik merkte dat ik steeds dichterbij kwam, was dat een extra motivatie om vaart te maken." Van Heteren wilde een persoonlijk record zwemmen: "Met een verbetering van vijf seconden ben ik blij en super dat goud!"

Sterfbed

Lisette van den Bos zat precies een jaar geleden aan het sterfbed van haar moeder. Zij vertelde dat ze het jammer vond dat haar moeder haar nooit een medaille kon zien winnen op dit toernooi. "Die gouden plak voelt meer dan een droom die uitkomt.
(Tekst: Nanda van Heteren)

Meer berichten