Met twee doelpunten was George Tomas de Brito de Man van de Wedstrijd. (Foto: Guillaume Kortekaas)
Met twee doelpunten was George Tomas de Brito de Man van de Wedstrijd. (Foto: Guillaume Kortekaas) (Foto: Guillaume Kortekaas)

Papendrecht pakt volle buit

  Sport

PAPENDRECHT - In een matige eerste en een vermakelijke tweede helft heeft Papendrecht in het duel met Nivo Sparta een 3-2 overwinning geboekt. Het eerste kwart van de wedstrijd op het Slobbengors was het aanzien niet waard. Veel balverlies en slordig spel aan beide kanten maakten, dat geen enkel gevaar voor een van beide doelen ontstond. 
 
Het was Nivo Sparta, dat de eerste kans kreeg uit een counter, maar spits Willem Looijen schoot de bal voorlangs. Niet veel later was de spits wel trefzeker. In een luchtduel zette hij, niet geheel reglementair, Papendrecht-aanvoerder Nick Kamerling opzij, waardoor hij alleen richting het Papendrecht-doel kon. Papendrecht-keeper Timo Kurpershoek kon niet voorkomen, dat de lange spits de bal kruislings in het doel schoof. Erg lang kon Nivo Sparta niet genieten van de voorsprong. In de 32e minuut stuurde Daeley van der Graaff aan de linkerkant Koen Lighaam diep. Die ontdeed zich vrij simpel van rechtsback Levi Slob, waarna Lighaam de bal van de achterlijn teruglegde op de inkomende Rick Molenaar. Hij aarzelde niet en haalde uit. De bal ging via de onderkant van de lat over de doellijn, al wilde doelman Ruud de Groot iedereen anders doen geloven. De goed opgestelde scheidsrechter Molenaar wist wel beter en gaf het doelpunt: 1-1. 
 
Vlak voor de rust kreeg Papendrechter George Tomas de Brito nog een kansje en kreeg Nivo Sparta nog een vrije bal op 18 meter van het doel. Deze werd hard langs de muur getrapt, maar Timo Kurpershoek was attent en ranselde de bal uit zijn doel. 
 
Na de rust pakte Nivo Sparta het initiatief. De gasten zetten de Papendrechtse verdediging onder druk en zorgden voor onrust in de zestien van Papendrecht. Na 10 minuten in de tweede helft kantelde de wedstrijd. Papendrecht ging beter combineren en drukte Nivo Sparta terug. Sven van der Net was dicht bij een doelpunt, maar in de zestien kwam de bal ongelukkig op zijn hand en werd de veelbelovende kans tenietgedaan. George Tomas de Brito was de volgende, die een kans kreeg. Met een prima solo speelde hij zich vrij. Zijn punter van de rand van de zestien kon gepakt worden door goalie Ruud de Groot. 
 
Toch was het Nivo Sparta, dat scoorde. Een lange bal werd door spits Willem Looijen verlengd op Frenkie Schaap, die gelijk alleen voor het Papendrecht doel stond. Hij rondde koelbloedig af en zette Nivo Sparta weer op voorsprong. Deze keer kon Nivo Sparta maar een minuut genieten van de voorsprong. George Tomas de Brito zette de aanval op. Hij speelde zich met een combinatie met de net ingevallen Stephan Bravenboer vrij op de rand van de zestien. Het bekeken schot van Tomas de Brito verdween in de verre hoek achter de kansloze Ruud de Groot. Niet veel later was dezelfde George Tomas de Brito dicht bij zijn tweede doelpunt, maar zijn vrije bal op de rand van de zestien belandde op de paal. 
 
Nivo Sparta kreeg ook zijn kansen. Na een terugspeelbal kreeg de ploeg een indirecte vrije trap op de achterlijn in de zestien. De bal werd hard voor het doel geschoten, waar Willem Looijen zijn voet tegen de bal kon zetten. Met een prima redding voorkwam Timo Kurpershoek de voorsprong van Nivo Sparta. 
 
In de 80e minuut besliste Papendrecht met een schitterende goal de wedstrijd. Een crossbal van Koen Lighaam werd op de rand van de zestien prachtig aangenomen door George Tomas de Brito. Vervolgens soleerde hij door de verdediging van Nivo Sparta. Hij stuurde met een geweldige sleepbeweging zowel de laatste verdediger als de keeper het bos in en schoof vervolgens de bal in het lege doel. Nadat in de laatste minuten Nivo Sparta nog een rode kaart incasseerde, was de wedstrijd gespeeld en pakte Papendrecht verdiend de punten. 
 
Opstelling: Kurpershoek, Van Rooijen, Kamerling, Adouvi, Leenheer, Van der Graaff, Molenaar, Muilwijk, Van der Net (Bravenboer), Tomas de Brito, Lighaam (Martina). 
 

Meer berichten