Iedereen heeft het goed naar zijn of haar zin gehad tijdens Super Saturday. (Foto: Privé)
Iedereen heeft het goed naar zijn of haar zin gehad tijdens Super Saturday. (Foto: Privé) (Foto: Privé)

Tennis voor jeugd in het zonnetje

  Sport

Om de jeugd te laten zien hoe leuk de sport tennis is, hield de Papendrechtse TennisClub (PTC) zaterdag een feestelijke dag: Super Saturday. Leden en andere jongeren die belangstelling hadden konden clinics volgen en meedoen aan wedstrijdjes, om zo kennis te maken met tennis. Ook werd een wedstrijd van het eerste herenteam gespeeld. In juni vindt ook nog een open dag plaats en de club maakt zich al op voor Open Toernooi dat 23 juni begint en waarbij geheel volgens het thema Wimbledon champagne en aardbeien bij aanwezig zijn.

Door Eline Lohman

PAPENDRECHT - Tennis op z'n breedst: dat was de rode draad tijdens Super Saturday. Het vormde de aftrap van een bredere campagne, want de club wil heel graag nog meer jeugd en senioren betrekken bij de club, vertelt Matthew Rijkhoek, tennistrainer bij de vereniging. "Het fijne van tennis is dat je kunt sporten wanneer je maar wilt. Je bent lekker buiten en je kunt op alle niveaus tennissen, zodat je altijd tegenover iemand staat van je eigen niveau. Je kunt op recreatief en op competitieniveau aan deze sport doen. Bij onze club heb je een mooie combinatie tussen het uitvoeren van de sport en het sociale, want we sporten niet alleen met elkaar, maar hebben het ook gezellig."

Dat laatste is heel belangrijk bij PTC. Matthew: "Dat bleek ook wel tijdens Super Saturday. We zijn begonnen met een warming-up, waarbij wat ballen aangespeeld en teruggespeeld werden. Ook deden we wedstrijdjes en spelletjes. Jong en oud zijn hierbij met elkaar gemend, zodat iedereen elkaar kon leren kennen. Daarna konden bezoekers kijken naar een wedstrijd. We willen de komende tijd graag meer activiteiten organiseren. Het nieuwe bestuur en de nieuwe jeugdcommissie die we hebben, staan daar ook achter. Met z'n allen willen we de club levendiger maken. Gelukkig vindt iedereen het ook leuk om meer activiteiten te organiseren."

Een van die activiteiten vindt plaats op 10 juni, dan houdt PTC een open dag waarop jong en oud kennis kan maken met de sport en de vereniging. Bezoekers kunnen een proefles volgen, er zijn allerlei activiteiten en na de open dag is het de week daarop mogelijk om gelijk te beginnen met tennissen bij de Papendrechtse tennisvereniging. Verder organiseert de vereniging van 23 juni tot en met 1 juli het Open Toernooi. Het thema is Wimbledon en dat zal duidelijk te zien zijn, want niet alleen wordt aan iedereen gevraagd om zoveel mogelijk in witte kleding te komen tennissen, ook zijn er net zoals op Wimbledon aardbeien en champagne aanwezig. De hele week worden wedstrijden in poulefases gespeeld. Elke deelnemer speelt minimaal drie wedstrijden. Op zaterdag vindt een Kidsday plaats met een met een trampoline, schminken, een ijskraam en een tennisclinic. Op zondag is het finaleweekend, dan worden de finales gespeeld van alle categorieën.

Matthew kijkt al uit naar de activiteiten. Met zijn 30 jaar is hij nog jong en zit hij vol energie om de tennissport in Papendrecht goed op de kaart te zetten. "Ik ben nu zes jaar tennisleraar bij PTC. Ik vind het superleuk om met name kinderen les te geven. Ze pakken het goed op, zeker wanneer ze competities spelen en zijn enthousiast. Als ik lesgeef aan kinderen, dan zie ik mezelf weer als jonge jongen tennissen – dat enthousiasme had ik ook en heb ik nog steeds. Ik geef nu tien jaar tennisles, met veel plezier. Ik kan er nog altijd een uitdaging in vinden. Zeker nu er een frisse wind waait bij PTC." 

PTC heeft ook all weather banen, zodat het hele jaar door getennist kan worden. Om het zo laagdrempelig mogelijk te maken om lid te worden, heeft PTC een speciaal introductieaanbod. Zie voor meer informatie www.ptc-papendrecht.nl. of stuur een mail naar info@ptc-papendrecht.nl.


 

Meer berichten