Bowlsvereniging Papendrecht is in haar nopjes met de nieuwe shirtsponsor.
Bowlsvereniging Papendrecht is in haar nopjes met de nieuwe shirtsponsor. (Foto: PR)

Bowlsclub krijgt steuntje in de rug van Frittella

  Sport

Papendrecht - Bowlsclub Papendrecht heeft een shirtsponsor gevonden. Pannenkoekenhuis 'Frittella' heeft besloten de bescheiden lokale sportclub te ondersteunen en spreekt van een 'win-winsituatie'.

Eigenaren Christiaan van Engen en zus Saskia van het pannenkoekenhuis vinden dat elke sport van groot belang is voor de saamhorigheid in onze samenleving. Niet alleen topsportverenigingen maar ook kleinere recreatieve club verdienen in hun ogen ondersteuning.

Sponsoring

Voor een kleine club als de bowlsvereniging is een dergelijk financieel steuntje in de rug van levensbelang. De Papendrechtse club kan eigenlijk niet zonder de sponsoring van plaatselijke ondernemers om het betaalbaar te houden.

Zeer actief

Bowlsclub Papendrecht is met 30 leden misschien wel klein en de bowlssport is in Nederland niet zo bekend als in Engeland maar de club timmert aardig aan de weg. Christiaan van Engen: "Het is ons opgevallen dat de club zeer actief is en omdat de intensiteit van de sport zich richt op 60-plussers vinden wij dat deze sporters voor ons van betekenis kunnen zijn."

Kleinkinderen

Hij legt zijn opmerkelijke visie uit: "Deze mensen zullen heel veel kleinkinderen hebben en deze opa's en oma's zullen die kleinkinderen ook wel eens op een pannenkoek trakteren". Zo bezien is het dus voor de bowlsspelers en de restaurantuitbaters een win-situatie.

Meer berichten