Logo papendrechtsnieuwsblad.nl


Jarden van Ek snelt langs Tricht-verdediger Mitchel van der Plaat. (Foto: Edwin Schreurs)
Jarden van Ek snelt langs Tricht-verdediger Mitchel van der Plaat. (Foto: Edwin Schreurs) (Foto: Edwin Schreurs)

Tandeloos Papendrecht verliest

  Sport

PAPENDRECHT - In een fysiek stevig duel heeft Papendrecht met 2-0 verloren van Tricht.

Papendrecht voetbalde redelijk, maar was aanvallend onmachtig. Papendrecht had de eerste minuten het meeste balbezit en kreeg ook het eerste kansje. George Tomas de Brito kreeg een schietkans na een teruggelegde bal van Djerrel Saffignani. Het schot verdween echter naast het doel. Tricht kreeg in de 9e minuut de eerste kans en het was gelijk raak. Vanaf de rechterflank werd een bal strak de zestien ingespeeld. Bij de tweede paal kon de vrijstaande Marijn Bransen de 1-0 binnen schieten. 
 
Papendrecht bleef proberen om met verzorgd voetbal bij de zestien van Tricht te komen, maar de eindpass liet vaak te wensen over. Tricht was dicht bij een tweede treffer toen, na een voorzet, een afgeslagen bal door René van Soelen op doel werd geschoten. Papendrecht-keeper Timo Kurpershoek kon met moeite redding brengen. Vlak voor de rust kreeg Tricht nog een enorme kans. Na een aanval over de rechterflank werd de bal teruggelegd op de geheel vrijstaande René van Soelen. Recht voor het doel schoot hij de bal hoog over. 
 
Na de rust was het spelbeeld gelijk aan dat van de eerste helft. Papendrecht had de bal en Tricht loerde op de counter. Net als tijdens het eerste bedrijf was het Tricht dat scoorde bij de eerste de beste kans. Een vrije bal, halverwege de helft van Papendrecht, werd voor het doel gebracht, waar René van Soelen met een kopbal de 2-0 op het bord zette. 
 
De eerste echte kans voor Papendrecht was voor Jarden van Ek. Koen Lighaam werd op links weggestuurd. Met een voorzet bediende hij de opgekomen Van Ek, die opdook voor keeper Nicky Janssen. Met een schitterende reactie voorkwam hij de aansluitingstreffer. Nadat Jay Luciano was ingebracht, kreeg Papendrecht wat meer dreiging zonder tot echt uitgespeelde kansen te komen. Papendrecht kwam in minuut 72 goed weg, toen na een counter Marijn Bransen de paal teisterde met een vlammend schot. 
 
Het laatste kwartier ging Papendrecht achterin een-op-een spelen, nadat Stephan Bravenboer Xavier Leenheer had vervangen. Tricht bleef compact spelen en hield Papendrecht af van grote kansen. In de 88e minuut kon Jay Luciano nog wat spanning in de wedstrijd brengen, nadat een voorzet van Koen Lighaam verkeerd werd ingeschat door de verdediging van Tricht. Bij de tweede paal kreeg Luciano de bal echter niet in het doelkader. De laatste minuten waren er nog wat kleine kansjes voor Papendrecht, maar gescoord werd er niet meer. 
 
Opstelling: Kurpershoek, Van Rooijen, Kamerling, Adouvi, Leenheer (Bravenboer), Van Ek, Van der Graaff (Muilwijk), Molenaar, Saffignani (Luciano), Tomas de Brito, Lighaam. 
 
 

Meer berichten


Shopbox