Matchwinner Jelle Baan haalt uit, de SVW-verdediging kijkt toe. (Foto: Guillaume Kortekaas)
Matchwinner Jelle Baan haalt uit, de SVW-verdediging kijkt toe. (Foto: Guillaume Kortekaas) (Foto: Guillaume Kortekaas)

Moeizame zege in extra tijd voor Papendrecht

  Sport

PAPENDRECHT - Op het zeer zware hoofdveld van sportpark Slobbengors heeft Papendrecht tegen SVW in de extra tijd de drie punten veiliggesteld.

De eerste kans van de wedstrijd was voor SVW. Een zeldzaam slippertje van Bright Adouvi zorgde ervoor, dat Mergim Shala alleen richting Papendrecht-keeper Timo Kurpershoek kon. De Papendrechtse doelman is altijd sterk in een-tegen-een-duels en kon de vroege achterstand voorkomen met een prima redding. De daaropvolgende corner bracht gelijk de tweede kans voor SVW. Uit de hoekschop belandde de bal bij de tweede paal, waar die net over werd gekopt. 
 
Papendrecht had wel het initiatief in de wedstrijd en kreeg in de 9e minuut de eerste kans. Na goed voorbereidend werk van Jay Luciano speelde Justin Beemsterboer zich vrij op de rand van de zestienmeter. Zijn schot kon gepakt worden door de prima keepende Onur Inan. Na een kwartier moest de SVW-goalie weer aan de bak. Wederom Justin Beemsterboer dwong met een schot de doelverdediger tot een redding. 
 
Papendrecht had het betere van het spel. SWV was echter met uitvallen zeker niet ongevaarlijk. In de 30e minuut viel de 1-0 door Jay Luciano. Hij zette zelf de aanval op en na een combinatie met Beemsterboer stond hij alleen voor Inan. Luciano bleef uitermate koel en schoof de bal langs de SVW-keeper. SVW speelde compact en kreeg vooral kansjes uit standaardsituaties. 
 
Na de rust was de eerste kans voor Papendrecht. Een scherp aangesneden vrije bal van Daeley van der Graaff kon net niet door Koen Lighaam binnen worden gewerkt. Papendrecht kreeg diverse kleine mogelijkheden, maar keeper Inan kon met prima keeperswerk zijn doel schoonhouden. SVW bleef gevaarlijk in de counter en dat resulteerde in de 68e minuut zelfs in de 1-1. Een lange uittrap van Inan kwam terecht bij Menno Dekker, die zich ontdeed van twee Papendrecht-verdedigers en vervolgens uit een lastige hoek verwoestend uithaalde. De bal verdween via de onderkant van de lat achter Timo Kurpershoek in het doel. 
 
Papendrecht had ondertussen Jelle Baan gebracht en ging op zoek naar de nieuwe voorsprong. Het leverde wat kleine kansen op, maar echt gevaarlijk werd Papendrecht niet. SVW kreeg de beste kansen. Eerst moest Kurpershoek met een prima reflex de achterstand voorkomen na een schot van de rand van het strafschopgebied. Niet veel later moest hij weer redding brengen, toen een vrije bal van de rand van de zestien langs de muur werd geschoten. 
 
Op het moment dat iedereen zich verzoend had met het gelijke spel, kreeg Papendrecht nog een corner. De hoekschop van Daeley van der Graaff kwam bij de tweede paal waar de attente Jelle Baan de 2-1 binnentikte. Waar SVW eigenlijk een punt verdiend had, pakte Papendrecht toch de volle winst. 
 
Opstelling: Kurpershoek, Van Rooijen, Adouvi, Muilwijk, Leenheer, Van der Graaff, Molenaar, Tomas de Brito (Bravenboer), Luciano, Beemsterboer (Baan), Lighaam. 

Meer berichten