Logo papendrechtsnieuwsblad.nl


Jay Luciano kopt de 0-1 binnen uit de voorzet van Koen Lighaam. (Foto: Edwin Schreurs)
Jay Luciano kopt de 0-1 binnen uit de voorzet van Koen Lighaam. (Foto: Edwin Schreurs) (Foto: Edwin Schreurs)

Ondertal nekt Papendrecht

  Sport

In de uitwedstrijd tegen Heukelum heeft Papendrecht een geflatteerde 4-1 nederlaag geleden.

PAPENDRECHT - Een rode kaart vlak voor de rust werd Papendrecht te veel. In het eerste kwartier was buiten een schot van Papendrecht-spits Justin Beemsterboer en een scrimmage voor het doel van Papendrecht niet veel te beleven. Papendrecht had het meeste balbezit en Heukelum loerde met de lange bal op de counter. Papendrecht maakte het Heukelum moeilijk door er kort op te zitten en had in Koen Lighaam de gevaarlijkste man. Hij ging regelmatig langs zijn directe tegenstander waarna hij de spitsen aan het werk zette. In de zeventiende minuut leidde dat tot de 0-1. Op het middenveld werd door Papendrecht de bal veroverd waarna Lighaam diep gestuurd werd. Zijn voorzet werd door Jay Luciano bij de tweede paal tegendraads binnen gekopt. 
 
Heukelum, dat zeker ook zijn mogelijkheden had, kon niet voorkomen dat Papendrecht de nodige kansen kreeg. Luciano zorgde voor de nodige onrust in de defensie van Heukelum. Zijn schoten miste echter net de precisie. In de dertigste minuut kwam Heukelum op gelijke hoogte. Een vrije bal op de rand van de zestien werd door aanvoerder Sil van Putten snoeihard langs de muur binnen geschoten. De Papendrechters lieten zich niet van de wijs laat brengen door de gelijkmaker en gingen door met waar ze mee bezig waren. Een identieke aanval als bij de 0-1 leverde deze keer helaas geen doelpunt op, omdat de keeper van Heukelum ingreep. Direct na deze kans counterde Heukelum. Een lange bal zette Ferry Meijdam alleen voor Timo Kurpershoek. De Papendrecht-keeper kon echter redding brengen. 
 
In de 38e minuut zag Koen Lighaam volkomen terecht de rode kaart van scheidsrechter Bezemer, een domme actie met gevolgen voor de wedstrijd. Ondanks het ondertal creëerde Papendrecht nog kansen. Daeley van der Graaff schoot net naast en George Tomas de Brito raakte de lat. Heukelum kreeg in de laatste minuut voor rust nog een enorme kans uit een counter, maar Kurpershoek was weer op zijn post. 
 
Na de rust veranderde, ondanks een man minder, weinig aan het spelbeeld. Papendrecht viel aan en Heukelum loerde op de counter. Jay Luciano was een ware plaag voor de defensie van Heukelum. De razendsnelle spits kreeg echter geen uitgespeelde kansen. Kenneth Klaverweide was het dichtst bij een treffer, maar zijn schot kon gekeerd worden door de keeper van Heukelum. 
 
Na een kwartier in de tweede helft kwam Heukelum meer in de wedstrijd. De druk werd opgevoerd op de Papendrechtse defensie die wat kansen en corners moest weggegeven. Een corner in de 65e minuut leverde Heukelum de voorsprong op. De bal werd teruggelegd op de geheel vrijstaande Sil van Putten die vervolgens Ferry Meijdam bediende die met een kopbal de voorsprong voor Heukelum op het bord zette. 
 
Papendrecht liet zien dat het ook een hele wedstrijd kan knokken en bleef het proberen, maar het was vooral Heukelum dat de kansen kreeg. Timo Kurpershoek hield met diverse reddingen in één-tegen-één-situaties zijn ploeg op de been. Een kwartier voor het einde moest hij zich echter gewonnen geven toen uit een counter Ferry Meijdam zijn tweede treffer maakte. De 4-1 van Adem Karhaman, die in de laatste seconden viel, was voor de statistieken. 
 
Opstelling: Kurpershoek, Mooiman (Muilwijk), Adouvi, Kamerling, Leenheer, Van der Graaff, Tomas de Brito (Bravenboer), Klaverweide, Luciano, Beemsterboer (Saffignani), Lighaam. 

Meer berichten
Shopbox