Logo papendrechtsnieuwsblad.nl


De maker van het tweede doelpunt Jay Luciano haalt uit, Meerkerk-verdediger Thijs van Klij is te laat. (Foto: Guillaume Kortekaas)
De maker van het tweede doelpunt Jay Luciano haalt uit, Meerkerk-verdediger Thijs van Klij is te laat. (Foto: Guillaume Kortekaas) (Foto: Guillaume Kortekaas)

Papendrecht wint moeizaam

  Sport

PAPENDRECHT - In het thuisduel tegen Meerkerk heeft Papendrecht de negatieve reeks doorbroken met een zwaar bevochten overwinning.

Papendrecht verzuimde om in de eerste helft een ruime voorsprong te nemen. Papendrecht zette vanaf het begin Meerkerk flink onder druk en kreeg aan het begin van de wedstrijd een serie corners. Deze leidden allemaal tot gevaarlijke situaties voor het doel van keeper Wilco den Tuinder. De eerste echte kans was voor Koen Lighaam die een voorzet van Jay Luciano net voor de keeper dacht in te tikken, maar de bal verdween naast het doel. De volgende kans was voor Jay Luciano toen na de zoveelste corner de bal voor zijn voeten viel. Zijn schot belandde echter in het zijnet. Niet veel later kreeg hij een vrije kopkans, maar de bal werd door Den Tuinder net overgewerkt. 
 
In de 25e minuut liet Meerkerk zich voor het eerst echt zien. In een snelle counter werd de spits van Meerkerk, Bart Koomans, diep gestuurd. Hij omspeelde de ver uit zijn doel gekomen Timo Kurpershoek. Gelukkig voor Papendrecht ging zijn schuiver voorlangs. Niet veel later kwam Papendrecht dan toch op voorsprong. Stephan Bravenboer dribbelde vanaf de zijkant richting het strafschopgebied waar hij met een steekbal de opgekomen Xavier Leenheer bediende die vervolgens met een schuiver de 1-0 aantekende. 
 
In tegenstelling tot vorige week pakte Papendrecht na de rust meteen weer het initiatief. Dit leidde tot kansen voor Luciano en Justin Beemsterboer, maar beiden hadden het vizier niet op scherp. Een kwartier na rust kwam Papendrecht op een verdiende 2-0 voorsprong. De sterk spelende Koen Lighaam ontsnapte weer eens op de linkerflank. Zijn voorzet werd bij de tweede paal met het hoofd afgerond door Jay Luciano. Niet veel later bracht Meerkerk de marge weer op één, toen na een counter een voorzet van de linkerkant ongelukkig door Xavier Leenheer in eigen goal gewerkt werd. 
 
De aansluitingstreffer had een verlammende werking op de thuisploeg die de grip op de wedstrijd kwijtraakte. Meerkerk probeerde met lange ballen de gelijkmaker te forceren. Papendrecht bleef knokken en kreeg genoeg mogelijkheden om de wedstrijd te beslissen. Vijf minuten voor tijd kwam Papendrecht nog goed weg. Nadat de bal in de zestien belandde, ontstond een flipperkastsituatie. Diverse schoten van Meerkerk konden geblokt worden door de verdediging van Papendrecht. Uiteindelijk werd de bal weggewerkt. Tijdens de ultieme slotfase was de pijp leeg bij Meerkerk en kon Papendrecht de drie punten veiligstellen. 
 
Opstelling Papendrecht: Kurpershoek, Mooiman, Kamerling, Adouvi, Leenheer, Van der Graaff, Bravenboer (Van Rooijen), Tomas de Brito (Klaverweide), Luciano, Beemsterboer, Lighaam.

Meer berichten
Shopbox