Logo papendrechtsnieuwsblad.nl


Jay Luciano schuift de 0-2 binnen, met een doelpunt en een assist was hij weer belangrijk voor Papendrecht. (Foto: Edwin Schreurs)
Jay Luciano schuift de 0-2 binnen, met een doelpunt en een assist was hij weer belangrijk voor Papendrecht. (Foto: Edwin Schreurs) (Foto: Edwin Schreurs)

Papendrecht maatje te groot voor DFC

  Sport

PAPENDRECHT - In een eenzijdig duel heeft Papendrecht laten zien over een brede selectie te bezitten. Zonder vijf basisspelers werd derdeklasser DFC eenvoudig aan de kant gezet in het bekerduel op het Dordtse sportpark Krommedijk.

Ondanks het overwicht duurde het tot de 15e minuut voordat het eerste schot op doel te bewonderen was. Jay Luciano had de eerste grote kans van de wedstrijd. Hij werd vrij gezet door George Tomas de Brito, maar zijn inzet strandde op de keeper van DFC. In de 21e minuut kwam Papendrecht verdiend op voorsprong nadat Tomas de Brito wederom Jay Luciano de diepte in stuurde. Zijn voorzet werd binnen gegleden door Justin Beemsterboer. 
 
Papendrecht zat er kort op en gaf DFC niet de gelegenheid om te voetballen. Het overwicht resulteerde in diverse kansen, maar het vizier stond nog niet op scherp. De 0-2 viel in de 26e minuut. Deze keer was Beemsterboer de aangever en Jay Luciano degene die de trekker overhaalde. Niet veel later was Justin Beemsterboer dicht bij de 0-3. Een prima pass van Rick Molenaar zette hem alleen voor de keeper, maar zijn schot ging voorlangs het doel. DFC, dat alleen wat gevaar kon stichten met schoten uit de tweede lijn, kwam niet echt in het spel voor. Nadat Jay Luciano na weer een aanval in de zestienmeter werd neergesabeld, wees de scheidsrechter naar de stip. George Tomas de Brito ontfermde zich over de strafschop en schoot de bal keurig binnen: 0-3. 
 
Na de rust nam Papendrecht duidelijk gas terug waardoor DFC ook wat kansjes kreeg. Papendrecht-keeper Timo Kurpershoek moest handelend optreden toen DFC zich eindelijk meldde in het strafschopgebied van Papendrecht. Na een kwartier in de tweede helft bouwde Papendrecht de voorsprong verder uit. Uit een corner legde Thomas Muilwijk de bal klaar voor Justin Beemsterboer. Hij schoot na een knappe kap de bal in de hoek: 0-4. 
 
DFC had de hulp van Papendrecht nodig om de eer te redden. Timo Kurpershoek moest een terugspeelbal met zijn handen pakken, waardoor de scheidsrechter een indirecte vrije trap gaf op 12 meter van het doel. De vrije bal werd na een korte breedtepass in de kruising geramd. In de laatste twintig minuten waren er nog vele kansen voor Papendrecht, maar het net werd niet meer gevonden. 
 
Opstelling Papendrecht: Kurpershoek, Molenaar, Adouvi (Dupuis), Muilwijk, Leenheer, Klaverweide, Tomas de Brito (Bravenboer), Mooiman, Luciano (Saffignani), Beemsterboer, Lighaam. 
 

Reageer als eerste
Meer berichten