Veel belangstelling voor lezing van Griet Op de Beeck.
Veel belangstelling voor lezing van Griet Op de Beeck. (Foto: Esther Gebuis)

Griet Op de Beeck: niet in bieb, wel in hotel

  Cultuur

Papendrecht - Auteur en columnist Griet Op de Beeck maakt zondagmiddag 16 december niet haar opwachting in de plaatselijke bibliotheek maar wel in het Apollo Hotel aan Burgemeester Keijzerweg 100. Reden van deze verandering van locatie is de grote belangstelling voor haar optreden.

De Vlaamse schrijfster verhaalt op uitnodiging van de Culturele Raad Papendrecht van 14.30 tot 16.30 uur over de ins en outs van haar oeuvre.

Boekenweekgeschenk

Op de Beeck (45) zou een jaar terug al naar het Papendrechtse komen, maar die afspraak moest zij annuleren, omdat zij de eervolle uitnodiging van de CPNB had gekregen het Boekenweekgeschenk voor 2018 te schrijven. Het literaire kleinood 'Gezien de feiten' werd het resultaat en nu heeft Griet de tijd gevonden om de eerder gedane belofte na te komen.

Spraakmakende roman

Zij zal gedurende haar lezing zeer zeker verwijlen bij haar spraakmakende roman 'Het beste dat we hebben', die november vorig jaar het licht zag. Naar aanleiding van dit boek vertelde Op de Beeck tijdens een interview met presentator Matthijs van Nieuwkerk in het televisieprogramma De Wereld Draait Door dat zij tussen haar vijfde en negende door haar vader werd misbruikt. De schrijver stuitte op een muur van wantrouwen, omdat zij vertelde over de incest in haar jeugd. Haar roman moet het eerste deel worden van een trilogie over deze problematiek.

Kaarten

Kaarten zijn voor 10,00 euro te koop aan de balie van de bibliotheek en via de e-mail van de secretaresse van de CRP: w.vdhoeven@papendrecht.nl .

Meer berichten