Belgische auteur Griet Op de Beeck trekt 2 uur uit voor de bibliotheek in Papendrecht op 16 december. Mis het niet.
Belgische auteur Griet Op de Beeck trekt 2 uur uit voor de bibliotheek in Papendrecht op 16 december. Mis het niet. (Foto: Esther Gebuis)

Griet Op de Beeck komt alsnog naar de bibliotheek

  Cultuur

Papendrecht - Niemand minder dan auteur en columnist Griet Op de Beeck maakt zondag 16 december van 14.30 tot 16.30 uur haar opwachting in de bibliotheek aan Veerweg 135 in Papendrecht.

De 45 lentes tellende Vlaamse verhaalt op uitnodiging van de Culturele Raad Papendrecht over de ins en outs van haar oeuvre. Op de Beeck zou een jaar terug al naar het Papendrechtse komen maar die afspraak moest zij annuleren omdat zij de eervolle uitnodiging van de CPNB kreeg het Boekenweekgeschenk voor 2018 te schrijven. Het literaire kleinood 'Gezien de feiten' werd het resultaat en nu heeft Griet de tijd gevonden om de eerder gedane belofte na te komen.

Spraakmakend

Griet Op de Beeck zal zeker spreken over haar spraakmakende roman 'Het beste dat we hebben'. Naar aanleiding van dit boek vertelde Op de Beeck tijdens een interview met Matthijs van Nieuwkerk in De Wereld Draait Door dat zij tussen haar vijfde en negende door haar vader werd misbruikt. Deze roman moet het eerste deel worden van een trilogie over deze problematiek.

Eenzaamheid

Eerdere werken van haar zijn 'Vele hemels boven de zevende', 'Kom hier dat ik u kus' en 'Gij nu'. Een thema dat Op de Beeck hanteert, is dat van de eenzaamheid, die zich bij haar verhaalpersonages o.a. manifesteert in de zucht stuntelend in het leven overeind proberen te blijven.

60 toehoorders

Er is slechts ruimte voor 60 toehoorders in de bibliotheek. Snel een entreekaart van 10,00 euro kopen in de bibliotheek is dus aan te bevelen.

(Ingezonden door Piet Kaptein)

Meer berichten