Ook is een bijzondere verzameling voorraadbussen en reclameborden te bekijken.
Ook is een bijzondere verzameling voorraadbussen en reclameborden te bekijken. (Foto: Stichting Dorpsbehoud Papendrecht)

Het verleden bewaard... voor de toekomst, deel 2

  Cultuur

Papendrecht - Na deel 1 van de jubileumtentoonstelling in Museum Dorpsbehoud is het nu tijd voor deel 2. Deze expositie is vanaf woensdag 1 augustus te bezoeken en kijkt terug op de tentoonstellingen die in het museum aan de Veerdam te zien waren in de periode 2005 tot en met 2017. Deel twee is te zien tot en met december 2018.

In Museum Dorpsbehoud werd van 25 november vorig jaar tot juni van dit jaar een begin gemaakt met de tentoonstelling 'Het verleden bewaard... voor de toekomst' waarin een overzicht van de tentoonstellingen die gedurende een kwart eeuw in het museum te zien waren. Deel één besloeg de tentoonstellingen in de jaren 1992 tot en met 2016.

Zalmvisserij

In deel twee van 'Het verleden bewaard…voor de toekomst' waarin dus recentere tentoonstellingen zijn geselecteerd die tussen 2005 en vorig jaar te zien waren, wordt een beeld gegeven van onder meer de zalmvisserij, de Papendrechtse middenstand, 200 jaar onafhankelijkheid, de Tweede Wereldoorlog, de watersnood, leven en werken aan de dijk, Papendrechtse kerken, Papendrechtse industriële bedrijven, te veel om op te noemen.

Voorraadbussen

Ook is tot en met december 2018 een bijzondere verzameling voorraadbussen en reclameborden te bekijken.

Vaste onderdelen

Daarnaast zijn de vaste onderdelen van het museum te zien: de keuken in jaren '50 stijl, de in oude staat herstelde cel uit de tijd dat Veerdam 6 nog bureel was van de Marechaussee en politie, compleet met gezagsdragers in uniform en 'crimineel' en de Lancasterzaal waar de herinnering levend wordt gehouden aan de in 1944 neergestorte Lancaster bommenwerper 'Popeye' met onderdelen van het wrak, foto's en documenten.

Gratis

Bezoekers van Museum Dorpsbehoud en de tentoonstelling 'Het verleden bewaard... voor de toekomst' aan Veerdam 6 in Papendrecht worden gastvrij ontvangen met een gratis kopje koffie of thee in het 'Bureel'. De toegang is gratis tijdens de vaste openingstijden: woensdag- en zaterdagmiddag van 14.00 en 16.00 uur. Voor groepen buiten de openingstijden wordt een vergoeding gevraagd.

Meer berichten