Celeste Liberty vond de sfeer bij haar optreden op Big Rivers erg fijn. "Ik voelde me vrij dingen met het publiek te delen."
Celeste Liberty vond de sfeer bij haar optreden op Big Rivers erg fijn. "Ik voelde me vrij dingen met het publiek te delen." (Foto: Rene Kamps)

Elk luisterend oor is voor mij waardevol

  Cultuur

Papendrecht - Wie tijdens het Dordtse Big Rivers Festival in gasterij Post was, heeft misschien het optreden van Celeste de Vrij (artiestennaam Celeste Liberty) gezien. "Zolang er mensen zijn die van mijn muziek genieten, maakt het niet uit of ik voor een klein of grote groep mensen speel. Elk luisterend oor is voor mij waardevol."

Het publiek bij het optreden van de Papendrechtse bestond onder meer uit haar ouders en zusje. "Zij supporten mij altijd en komen ook bij veel optredens kijken. Daarnaast is er een groepje mensen komen kijken die ik ken uit de muziekwereld. Een geluidsman met wie ik weleens heb gewerkt, raakte zelfs ontroerd door mijn optreden en pinkte wat traantjes weg. Het feit dat iemand ontroerd raakt door mijn muziek, is een erg groot compliment."

Niet onzeker

De Vrij heeft de sfeer tijdens haar optreden op Big Rivers in Dordrecht als erg fijn ervaren. "Ik voelde me niet onzeker, maar voelde mij vrij dingen met het publiek te delen. Daarnaast is Post een erg mooie gasterij en is de sfeer hier altijd goed."

Singer-songwriter

Zolang ze zich kan herinneren, zingt De Vrij. Haar vader heeft de liefde voor muziek aan haar overgedragen. "Ik heb van mijn zesde tot zeventiende op Theaterschool Hofplein Rotterdam gezeten. Sinds vier jaar treed ik nu op als singer-songwriter." Op een gegeven moment ging Celeste de Vrij haar focus verleggen van theater(zang) naar gitaarspelen. "En het schrijven van teksten en liedjes. Schrijven an sich doe ik al veel langer, maar het optreden als 'Celeste Liberty' doe ik nog niet erg lang."

Wantijpop

Het publiek zou haar kunnen kennen van de regionale talentenjacht 'I Want To Be Famous', maar ook van haar optreden op het gratis Dordtse muziekfestival Wantijpop en haar twee eerdere optredens op Big Rivers.

Uitlaadklep

Zingen is hoe dan ook een uitlaatklep voor Celeste de Vrij. "Wanneer ik ergens mee zit, schrijf ik dit uit en voel ik mij een stuk beter. Zingen ontspant, bevrijdt en spreekt. Muziek heeft de kracht mensen met elkaar te verbinden en je mee te nemen naar een 'andere' magische wereld."

Muziekdromen

Celeste de Vrij wil erg graag naar Engeland om haar muziekdromen na te jagen. "Dit klinkt erg cliché, dat weet ik, maar dit is wel mijn grootste droom. Ik hoef dan ook niet beroemd te worden, maar ik wil enkel heel graag van de muziek kunnen rondkomen." De laatste release van Celeste Liberty is 'Lost in London'. "Deze plaat sluit op een muzikale manier aan bij mijn toekomstdromen."

'Lost in London' is te beluisteren via streamingsdienst Spotify.

(Tekst: Nanda van Heteren)

Meer berichten