Scènefoto uit de voorstelling 3xRAUW van de ToBe Jeugdtheaterschool.
Scènefoto uit de voorstelling 3xRAUW van de ToBe Jeugdtheaterschool. (Foto: Peter Verheijen)

ToBe houdt auditie voor speciale voorstelling

  Cultuur

Regio - Jongeren van 13 tot met 20 jaar die willen spelen in een professionele voorstelling kunnen op zaterdag 1 september auditie doen bij ToBe Jeugdtheaterschool. De auditie vindt plaats in het Energiehuis, Noordendijk 148 in Dordrecht, om 16.00 uur. Deelname aan de auditie is gratis. Meer informatie en aanmelden via www.tobe.nl.

De jongeren die door de auditie komen, gaan deel uitmaken van de talentgroep Productie. Met deze groep maakt ToBe ieder seizoen een eigen voorstelling.

Spannend en leuk jaar

Deze jongeren gaan een spannend en leuk jaar tegemoet. Samen met regisseur, Themba Schmitz, en een professioneel productieteam werken de jongeren toe naar een voorstelling die op 4 en 5 mei 2019 speelt op een bijzondere locatie in Dordrecht.

Landelijk project

Tijdens het repetitieproces ervaren de spelers de verschillende fases van het maken van een voorstelling en krijgen ze ook te maken met zang, dans, decor, kostuums, licht en publiciteit. Dit jaar is het extra bijzonder, omdat de Productie meedoet aan het landelijk project Theater Na de Dam, www.theaternadedam.nl.

Theater Na de Dam

Met de voorstelling vertegenwoordigt ToBe Jeugdtheaterschool Dordrecht voor Theater Na de Dam. In het kader van dit project spelen jongeren door heel Nederland op Herdenkings- en Bevrijdingsdag locatievoorstellingen gebaseerd op verhalen uit de Tweede Wereldoorlog. De spelers gaan op zoek naar lokale verhalen uit de geschiedenis van Dordrecht.

Meer berichten