Tineke Schouten, Erik van Muiswinkel, Arie en Silvester en Roué Verveer zijn een kleine greep uit de sterren die komend seizoen op het podium van Theater De Willem staan.
Tineke Schouten, Erik van Muiswinkel, Arie en Silvester en Roué Verveer zijn een kleine greep uit de sterren die komend seizoen op het podium van Theater De Willem staan. (Foto's: Roy Beusker, Govert de Roos & Gijs Kuijper, Bram Jonker en Raul Neijhorst)

Een seizoen boordevol grote sterren in De Willem

  Cultuur

Papendrecht - Het nieuwe programma van Theater De Willem in Papendrecht komt op maandag 7 mei 2018 uit. Het is een indrukwekkende lijst van ruim honderd voorstellingen boordevol grote sterren, kleine ontdekkingen en nog het een en ander.

Directeur Erik Groeneweg is bijzonder trots op het nieuwe programma: "Seizoen 2018-2019 wordt heel mooi. We hebben een aantal bijzondere namen, zoals Moya Brennan (de zangeres van Clannad), Thomas Acda met zijn eerste solo-cabaretprogramma, de terugkeer van cabaretduo Arie & Silvester, een nieuwe show van Freek de Jonge, van Karin Bloemen, van Guido Weijers, van Tineke Schouten en van Jon van Eerd. Die laatste is anders dan anders; Jon maakt een schitterende musical van de beroemde klucht De Tante van Charley."

Nieuw talent

Naast al die grote namen is er ook opvallend veel ruimte voor nieuw talent. Groeneweg: "Theater De Willem is altijd al een broedplaats voor nieuw cabaret geweest; alle grote namen speelden hier voor ze doorbraken. Daarom presenteren we een reeks cabaretvoorstellingen van nog onbekende maar wel grote talenten zoals Martijn Kardol, Alex Ploeg, Pepijn Schoneveld, Jan Beuving en Kiki Schippers."

Familievoorstellingen

Seizoen 2018-2019 biedt daarnaast veel familievoorstellingen, zoals Pipo de Clown, Bumba, Kikker, Woezel & Pip, Vet Kindercabaret, Benjamin de Beer en Dirk Scheele. Ook is er een hoop muziek, van The Dublin Legends en Johan Derksen met zijn bluespioniers tot Motel Westcoast, Pink Floyd Project en Petra Berger. Daarnaast The Bluebirds, Back To The Country, Simon & Garfunkel Revival en Frank Boeijen.

Brochure

De brochure verschijnt in Papendrecht huis-aan-huis en wordt in de rest van het land opgestuurd naar vaste klanten. Daarnaast ligt het boekje met het programma klaar bij het gemeentehuis van Papendrecht en bij de receptie van het Sportcentrum Papendrecht. Op maandag 7 mei 2018 is Theater De Willem van 19.15 tot 21.00 uur open om de brochure op te halen, voor een kopje koffie en een gezellig muziekje. Ook is het programma vanaf 8 mei 2018 zichtbaar op: www.theaterdewillem.nl.

Meer berichten