Foto:

Jolanda Faro: maak een gezondheidsplan

  Column

Met de zomervakantie net voor de deur, ben je vast niet heel bewust met je gezondheid bezig. Je hebt het druk met het afronden van je werk, je wilt het huis schoon achterlaten en de koffers moeten nog worden gepakt.

Als de rust straks is weergekeerd, realiseer je dan hoe belangrijk je gezondheid is. Besef dat er een direct verband bestaat tussen je gezondheid en andere aspecten in je leven. De manier waarop je in het leven staat, de mate waarin je gelukkig bent, je energie, het plezier dat je hebt in je werk en in de relaties met de mensen om je heen.

Voor veel dingen maken we tegenwoordig 'een plan', maar voor onze gezondheid veelal niet. We lezen eens een artikel, luisteren geduldig naar advies of gaan een weekje aan de shakes om af te vallen. Maar toch blijkt het vaak onmogelijk om het vol te houden.

We vullen de koelkast en keukenkastjes weer met 'foute' voeding en de zo enthousiast aangeschafte sportschoenen worden onder in de kast verstopt!

Sta er eens bij stil dat het eigenlijk niet normaal is dat je na een werkdag alleen nog maar uitgeblust, onderuit gezakt op de bank kan hangen, of dat je te zwaar bent en veel last hebt van je knieën en rug.

Neem in de vakantie eens een paar uurtjes de tijd voor het maken van jouw gezondheidsplan.

Hoe staat je gezondheid er nu voor en waar wil je naartoe? Wat kan je het beste doen qua voeding, beweging en ontspanning? Want zonder duidelijk plan is de kans groot dat je ergens uitkomt waar je niet wilt zijn.

En je hoeft het niet alleen te doen: vanaf donderdag 12 september start er weer een 10-weekse Get in Shape, het effectief gebleken levensstijl programma van Fit & Fun….

www.fitenfun.eu

Meer berichten