Foto:

Jolanda Faro: uitgerust op vakantie

  Column

Je zou denken dat het net voor de vakantie extra druk is met sporten voor die laatste winterkilo's, maar in deze periode krijg ik juist afmeldingen, met name voor de lessen overdag. Niet alleen omdat er mensen op vakantie gaan, maar ook omdat er veel extra wordt gewerkt.

Mensen zijn toe aan vakantie, vermoeid, hebben dus minder weerstand en worden eerder ziek. Collega's gaan op vakantie en hun werk kan niet blijven liggen. Al het eigen werk moet af want daar wil men de collega's niet mee opzadelen….

Het gevolg is dat men al aardig gespannen aan de vakantie begint.

En dan 'moet' er in de vakantie zelf vaak ook nog van alles: in één dag naar de plaats van bestemming rijden, ook al is dat 1200 kilometer van huis, want dat scheelt weer een vakantiedag. Je wilt er voor je kinderen en partner helemaal zijn, want door het vele werken de laatste tijd is dat er wel een beetje bij ingeschoten. Dus alle aandacht gaat naar hen zodat zij het naar hun zin hebben. Ook dit levert vaak de nodige spanning op, terwijl je al niet echt ontspannen was!

De enige die hier iets aan kan veranderen, ben jij zelf. Geef het tijdig en duidelijk aan op je werk, als het je boven het hoofd groeit. Misschien een tijdelijke kracht er bij? En als dit echt niet mogelijk is, ga dan niet meteen na je laatste werkdag op vakantie. Even een paar dagen onthaasten thuis is ook heerlijk.

Maak van de vakantie iets leuks, maar realiseer je dat dat niet alleen maar jouw verantwoording is. Spreek af dat iedereen een dag mag bepalen wat er wordt ondernomen. En dan kan rustig een boek lezen ook een optie zijn.

Vertrek ontspannen en kom heelhuids en nog uitgeruster weer terug!

www.fitenfun.eu

Meer berichten