Foto:

Jolanda Faro: meer dan afvallen

  Column

Vorige week was de voorlaatste bijeenkomst van 'Get in Shape', het leefstijlprogramma van Fit & Fun om mensen te helpen bij het verbeteren van hun gedrag ten aanzien van voeding en beweging.

De voornaamste reden om mee te doen is voor de meeste deelnemers dat men wil afvallen. Na de zoveelste vruchteloze poging om hiermee zelf aan de slag te gaan, komen ze tot de conclusie dat het alleen niet lukt. Het is best eng om je aan te sluiten bij een groep die je helemaal niet kent, terwijl je niet weet wat er gaat gebeuren, en je er ook van baalt te moeten toegeven dat het in je eentje niet lukt 'terwijl je heus wel weet hoe het moet'…..

We hadden vast een korte evaluatie over wat het de deelnemers tot op heden (na 9 bijeenkomsten, dus 8 weken programma) eigenlijk had opgeleverd. Wat dan zo opvalt, is dat het niet alleen maar gaat om de kilo's (soms wel meer dan 10!) die iemand is afgevallen.

Er is een deelneemster bij zonder schildklier en met diverse andere lichamelijke klachten, die zich had opgegeven in de hoop zich beter te gaan voelen door gezondere voeding en een ander beweegpatroon. Tot haar eigen verbazing heeft zij niet alleen veel meer energie en een helderder hoofd, maar is zij inmiddels ook al 6 kilo kwijt.

Of de deelneemster die de afgelopen jaren, door het zorgen voor een zieke ouder, niet aan zichzelf was toegekomen en het nu weer tijd vond om beter voor zichzelf te zorgen. Zij is niet alleen al ruim 10 kilo afgevallen, maar ook haar gewrichtsklachten zijn nagenoeg verdwenen.

Speciaal voor iedereen die voor de vakantie nog wat aan bovenstaande klachten zouden willen doen: ik start in juli de 'Get in Shape Summercourse', een leefstijlprogramma van 5 weken….

www.fitenfun.eu

Meer berichten