(foto: Arco van der Lee)
(foto: Arco van der Lee) (Foto: )

Roy Hoornweg: een maand lang de pen weer vast

  Column

Soms heb je van die kriebels in je buik, een verlangen die je wil of moet onderdrukken. Dat kan met verliefdheid zijn of als de coach zegt; vandaag een rustige duurloop Roy, waarvan jezelf denkt ik wil alleen maar hard gaan of in dit geval, dat je wilt schrijven, maar dan moet het wel goed zijn en ergens over gaan.

De komende weken gaat het ook echt ergens over, namelijk over de 4 mijl van Papendrecht, die samen met de Wielerronde dit jaar op zaterdag 1 juni gehouden wordt. Twee jaar geleden zijn mijn hardloopvrienden gestart met de opzet ervan. Vorig jaar zelf meegedaan en ik vond het een pracht evenement. 4 rondes door Papendrecht, in de wijk waar ik als klein kind ben opgegroeid en de wielerronde in mijn jeugd grote indruk heeft achtergelaten. Nu, 2019 mag ik dit prachtige evenement invulling gaan geven. Met mijn idealen en ideeën op de loopsport.

Want waarom beginnen mensen in het algemeen met hardlopen. Sommige om af te vallen, een ander omdat ze ooit die marathon willen gaan lopen, maar volgens mij beginnen we vooral met lopen omdat we het leuk vinden. Ik train elke dag, maar ik geniet hier nog steeds van.

Hardlopen moet leuk zijn, niet alleen in training maar ook in de wedstrijd. Dat we er fitter van worden en er misschien beter vanuit gaan zien, dat is een leuke bijkomstigheid. Loop voor de lol of run for the fun, zijn uitspraken die de 4 mijl dit jaar wil geven aan de loper.

Estafette

Daarom is er voor gekozen om een estafette aan de 4mijl toe te voegen. Je kan de gehele afstand dus in je eentje lopen, maar ook met zijn tweeën of vieren. Een extra element waar de teamprestatie telt en waar het niet om de tijd gaat. 1609 meter hardlopen en dan het stokje overgeven aan je vriend, collega of familielid. Rond het finish en wisselgebied extra toeschouwers, kortom een 4 mijl waar je blij van wordt.

AV Passaat waar ik al 25 jaar lid van ben organiseert een week daarna de welbekende Lenteloop, omdat de afstand kort is kan dit een ideale voorbereiding zijn voor de lopers die begin januari gestart zijn om de Lenteloop te volbrengen. Niet tegen elkaar maar met elkaar naar succes en iedereen in beweging brengen. Dat is mijn doel en hier ga ik de komende drie weken hard aan werken!

Inschrijven kan al via:

www.rondevanpapendrecht.nl/4-mijl-van-papendrecht

Meer berichten