Foto:

Jolanda Faro: gezonde werknemers

  Column

Ik las laatst een interessant artikel over het feit dat werkgevers er steeds meer van doordrongen raken dat zij er belang bij hebben fitte en gezonde werknemers te hebben. Steeds meer bedrijven en hun werknemers beseffen dat de hele dag zitten helemaal niet gezond is.

De gemiddelde Nederlander zit namelijk meer dan 8 uur per dag! Hiervoor moet je dagelijks 5 kwartier sporten om de gezondheidsrisico's die dit met zich meebrengt weer ongedaan te maken….

Voor veel mensen is dit natuurlijk niet haalbaar. Wie is er nu in de gelegenheid om iedere dag, naast werken, gezin, sociale verplichtingen, slapen en dergelijke, ook nog zo vaak te sporten? Ik merk bij Fit & Fun dat een haalbare frequentie hooguit 2 tot 3 keer week is. En dat is al mooi!

De oplossing lijkt dus te zijn: minder zitten en meer bewegen, zonder dat het sporten is. Ook als je de hele dag zittend werk doet, is daar wel iets op te verzinnen. Ga regelmatig staan of lopen als je belt, zet je prullenbak verder weg, loop langs bij een collega in plaats van een mail te sturen, ga op een andere verdieping naar het toilet, pak de trap in plaats van de lift. Tussen de middag een half uurtje lopen in je pauze is ook lekker en gezond!

Ook goede voeding is natuurlijk van belang om fit te worden en blijven. Veel kantines bieden tegenwoordig al gezonde salades of soep aan. En je hoeft hier natuurlijk ook niet dagelijks gebruik van te maken.

Goedkoper en soms nog gezonder is het om iets van thuis mee te nemen. Als je bij het avondeten wat extra salade of soep maakt, kun je dit de volgende dag gewoon mee naar kantoor nemen.

Soms zit er al een groots effect in een kleine aanpassing….

www.fitenfun.eu

Meer berichten