Logo papendrechtsnieuwsblad.nl


Foto: Anouk Breeman

Wijkagent Frank Kwakernaak: Oma

  Column

Een tijdje geleden ging ik op aangeven van collega's uit ons basisteam naar een oudere dame in mijn wijk. Volgens informatie zou een kleinzoon een ruitje vernield hebben bij deze dame en zou ze een beetje in de war zijn. Toevallig kende ik haar al en wist dat ze inderdaad soms wat wazig kan zijn.

Toen ik met haar in gesprek ging werd duidelijk dat ze haar kleinzoon niet meer binnen wilde laten omdat hij boos tegen haar gedaan had en een ruitje van de voordeur had ingeslagen. Zoals zo vaak ging het ook deze keer weer om geld dat de kleinzoon wilde hebben. Ook met dit heerschap was ik al ruim bekend. In de woning rook het ook naar het gebruik van cannabis , wiet zogezegd. De oudere dame wilde geen aangifte doen tegen haar kleinzoon dus het hield bij wat advies ook voor mij op. Treurig eigenlijk dat oma haar kleinzoon niet meer in haar woning laat omdat hij telkens geld wil hebben en in haar woning zit te blowen.

Een paar weken later toen ik nog eens ging kijken hoe het met haar ging en of ze mogelijk nog last had van haar kleinzoon kom ik haar in gezelschap van de bewuste kleinzoon tegen in de algemene hal van haar appartementje. Hij droeg haar zware tassen met boodschappen en kennelijk was alles weer koek en ei.

"Ze hadden het uitgepraat" zegt ze mij en "Hij helpt mij nu". Ik heb wel direct de gelegenheid te baat genomen om kleinzoon te vertellen dat ik hem in zijn gedrag naar zijn oma in de gaten ga houden en toch zo af en toe zijn oma een bezoekje zal brengen en dat ik dan geen wietlucht in haar woning meer wil ruiken en geen klachten van oma over hem wil horen en zogezegd respect van hem verwacht naar zijn oude oma.

Tot nu toe gedraagt hij zich zoals het hoort…….

Meer berichten


Shopbox