Foto: Anouk Breeman

Column wijkagent Bertine van Kooten: veiligheidsavond

  Column

Afgelopen periode hebben we een tweetal veiligheidsavonden gehouden in de gemeente Papendrecht. Vooraf heb ik samen met een aantal collega's en de burgemeester een film gemaakt voor de veiligheidsavond.

In de film wordt de motorfiets van de burgemeester gestolen. Vervolgens rijdt de verdachte met deze motorfiets naar winkel Barend en Romeijn. Daar wordt een overval gepleegd bij Barend en Romeijn. De verkoopster raakt daar onwel.

Hart Veilig Papendrecht komt vervolgens om de hoek kijken en tevens de ambulance. De overvaller rijdt weg en dumpt de motorfiets ergens in Papendrecht en rijdt met een gestolen voertuig weg.

Het lijkt wel Flikken Papendrecht.

Tijdens de veiligheidsavond kwamen er verschillende partners die in de film mee speelden aan bod. De politie, whats app groepen, Hart Veilig Papendrecht, ambulance, DNA-kit en de brandweer.

Na de film en presentaties was er aansluitend een informatiemarkt van de verschillende partners. Mensen konden hun vragen stellen.

Het waren twee zeer geslaagde avonden waar tevens veel mensen zich die avond hadden opgegeven voor de whatts app groepen, buurtpreventie en Hart Veilig Papendrecht.

Aankomende maandagavond 15 januari 2018 is de laatste veiligheidsavond. De avond zit wederom helemaal volgeboekt, 500 mensen in theater De Willem.

Het belooft wederom een groot succes te worden.

Meer berichten
Shopbox