Logo papendrechtsnieuwsblad.nl


Miriam van der Walle: de 'kater' komt een dag later

  Column

Tijdens onze surveillance zagen wij een aantal jongeren chillen bij de rivier. Ons oog viel op 2 jonge jongens die voorover gebogen op een bankje zaten en hun ogen dicht hadden. Tevens lag er voor het bankje een behoorlijke hoeveelheid braaksel op de grond.

De jongens erom heen vertelden dat de jongens teveel bier hadden gedronken en dat ze met de fiets niet meer in staat waren om thuis te komen. Vervelend voor de jongens, maar wij waren genoodzaakt om de ouders van deze jonge mannen te bellen. Vader is vervolgens zijn 2 zonen komen ophalen en heeft waarschijnlijk de dag erna een hartig woordje met hun gesproken.

Wees je bewust  van wat alcohol met je doet. Zeker als je nog jong bent heeft het gebruik van alcohol risico's. Het is schadelijk voor je hersenen, vooral omdat het brein van jongeren nog in ontwikkeling is. En jongeren lopen veel sneller het risico op alcoholvergiftiging. Comazuipen noemen we dat en helaas is dit geen incident meer, maar dagelijkse realiteit.

Probeer als ouders duidelijke grenzen te stellen en verbiedt het drinken van alcohol tot het 18e jaar. Veel ouders vinden dat wanneer je drank gaat verbieden, jongeren juist stiekem gaan drinken. Ouders weten vaak niet dat hun kinderen drinken. Ze onderschatten vaak hoeveel jongeren drinken, en als je niet weet dat je kind drinkt, ben je minder geneigd regels te stellen.

Hopelijk dat de beide jongens op het bankje hun lesje hebben geleerd en voortaan goed nadenken voordat  ze weer een teveel aan alcohol nuttigen.

Reageer als eerste
Meer berichten