Logo papendrechtsnieuwsblad.nl


Patricia Hagenaar: Problemen met de buren

  Column

Het is weer duidelijk te merken dat het mooier weer wordt. Mensen komen weer vaker buiten, de bbq en de vuurkorfjes staan aan, een muziekje mag niet ontbreken en onder het genot van een biertje wordt er gelachen. De één herkent dit als een ideale zwoele zomeravond, voor de ander is dit pure ergernis.

Aan het meldingen patroon is dit ook duidelijk te merken: er wordt buiten te luid gepraat, een buurman ergert zich eraan en pakt een waterpistool en spuit een ander nat. Ergens anders staat er een vuurkorf aan en klaagt een buurvrouw over de rook die haar schone was vervuilt. En weer ergens anders is er ruzie over het feit dat de muziek in de tuin te hard staat en dat de bbq stinkt omdat het vlees aanbrandt. En als dan ook nog ergens buurtkinderen aan het voetballen zijn en de bal komt over de schutting is het feest compleet..

Als de politie voor elke burenruzie moet komen...


Als de politie voor elke burenruzie moet komen om hierin te bemiddelen zou het betekenen dat wij deze mooie maanden heel veel tijd kwijt zijn aan allerlei conflicten waarbij geen strafbare feiten zijn gepleegd.


Om ons vooral bezig te houden met onze politietaken verwijzen wij buren die een conflict hebben met elkaar door naar buurtbemiddeling Papendrecht. Buurtbemiddeling is gratis. Bemiddelaars gaan in gesprek met de partijen en zorgen voor oplossingen die voor beide partijen aanvaardbaar zijn zonder dat ruzies uit de hand lopen zodat politie en justitie buiten het conflict blijven.

Vorig jaar was het oplossingspercentage 70 procent.

Heeft u een probleem met de buren en komt u er zelf niet uit? Kijk dan eens op www.buurtbemiddelingpapendrecht.nl en voorkom dat de politie en justitie een onderdeel van het probleem worden!

(door Patricia Hagenaar, wijkagent  Papendrecht)

Reageer als eerste
Meer berichten