Isaura Laffeber. (Foto: Danny van der Weck)
Isaura Laffeber. (Foto: Danny van der Weck) (Foto: DANNY VAN DER WECK)

Papendrechtse Isaura Laffeber wint het ToBe Solisten Concours

Violiste Isaura Laffeber uit Papendrecht is zaterdag 8 februari de grote winnaar geworden van het ToBe Solisten Concours in het Energiehuis in Dordrecht.

Voor de 13 deelnemers op het podium in het Energiehuis is het een lange, spannende middag geweest. Het publiek heeft genoten van een grote variatie in muziekstijlen en –stukken. Er waren prijzen te winnen in drie categorieën: tot 12 jaar, van 12 tot 17 jaar en vanaf 18 jaar. De vakkundige jury heeft de gespeelde werken beoordeeld op presentatie, muzikaliteit, programmakeuze, uitvoering, ritmiek, techniek en toonkwaliteit. In de jury zaten Marieke Hopman (artistiek leider Bachfestival) en Casper van Nugteren (dirigent DJO, docent fagot en saxofoon).

Annelieke Lammerts van Bueren (cello) en Mauro Goossen (piano) hebben beiden de Codarts prijs gewonnen. Zij zijn uitgenodigd om binnenkort een masterclass te volgen bij Codarts in Rotterdam.

Loïs van Valen (altviool), Rosalie Geuze (viool), Annelot Ista (viool) en Leanne Abspoel (hobo) zijn uitgenodigd om op het Bachfestival Dordrecht te komen spelen. Gefeliciteerd! 

In de categorie tot 12 jaar won Rosalie Geuze uit Papendrecht op viool de tweede prijs.

Wel het publiek en de jury laten genieten van een prachtig optreden maar geen prijs gewonnen: Debora Maurer op viool, Channah op cello en Thomas Maris op euphonium. 

Voor meer informatie over ToBe en het Solisten Concours kijk op www.tobe.nl.

Meer berichten