Over grote meeuwen gaat de lezing op 27 februari. (Foto: pr)
Over grote meeuwen gaat de lezing op 27 februari. (Foto: pr) (Foto: )

Lezing 'Big Five Meeuwen'

Papendrecht - Grote meeuwen zijn lastig uit elkaar te houden. Is het nu een zilvermeeuw, kleine mantelmeeuw of toch een geelpootmeeuw die ik daar zie? Hoe lastig ook, ze hebben wel een groot voordeel: er zijn er veel van en je kunt ze vaak goed bekijken.

In een lezing geven Merijn Loeve en Albert de Jong, beide afkomstig uit de Alblasserwaard, uitleg over het voorkomen en de herkenning van grote meeuwen. Beide sprekers zijn enthousiaste 'larofielen': ze kijken al jaren naar meeuwen, tellen ze, lezen ringen af en gaven diverse workshops daarover in het veld. Tijdens een twee uur durende lezing worden de vijf meest algemene grote meeuwensoorten die je in Nederland kunt verwachten besproken. Natuurlijk wordt ook het voorkomen in de Alblasserwaard besproken.

De entree voor deze avond is 2,50 euro en voor jongeren onder de 18 jaar 1 euro. De avond wordt gehouden op 27 februari in het streeknatuurcentrum van de Natuur- en Vogelwacht Alblasserwaard, gelegen aan de Matenaweg 1 in Papendrecht. De lezing start om 20.00 uur.

Meer berichten


 

Meeste reacties