(Foto: pr)
(Foto: pr)

Zaterdagmiddagconcert met cello

Papendrecht - De violoncello – kortweg de cello geheten – staat in het middelpunt in dit eerste zaterdagmiddagconcert van De Morgenster van dit jaar, op zaterdag 15 februari om 16.00 uur.
En niet alleen de viersnarige cello, maar ook de vijfsnarige cello met de extra e-snaar, de zogenaamde cello piccolo. Het basso continuo wordt compleet gemaakt met het klavecimbel.

Heleen van der Linden bespeelt het klavecimbel en Armen van der Linden de barokcello en de cello piccolo. Samen vormen zij het ensemble Basso Continuo. Alejandro Sanchez Gilabert is toegevoegd als gast barokcellist. De muziek die bij deze instrumenten past betreft vooral de 17e en 18e eeuw.

Het programma opent met een cello sonate van de Venetiaanse barok componist Benedetto Marcello. In een vrolijke canon van Gabrielli spelen de twee celli dezelfde partij één maat na elkaar. Van Bach klinkt een fraaie Fantasie en Fuga (BWV 904) uit 1725 voor klavecimbel solo. De fluit sonate in D van de laatste Bach leerling Muthel wordt uitgevoerd op de cello piccolo samen met basso continuo. Het programma wordt afgesloten met een Trio sonate die Lacatelli in 1746 uitgaf in Amsterdam.

Hetconcert wordt gehouden in De Morgenster, Muilwijckstraat 1, 3353 VD Papendrecht. De toegang is vrij, wel een collecte bij de uitgang.

Meer informatie: www.zmcpapendrecht.nl.

Meer berichten


 

Meeste reacties