Bewoners brachten veel ideeën in over hun omgeving. (Foto: Richard van Hoek)
Bewoners brachten veel ideeën in over hun omgeving. (Foto: Richard van Hoek) (Foto: Richard van Hoek)

Bewoners Staringlaan komen met veel ideeën over leefomgeving

Papendrecht - Samen met de gemeente Papendrecht hield Woonkracht 10 gisteren, woensdag 5 februari, een inloopmiddag voor bewoners.

In 2019 voerde Woonkracht10 grootschalige renovatiewerkzaamheden uit aan de twee noordelijkste flats in de Staringlaan. Dit is nu klaar. Werkzaamheden aan de twee zuidelijke flats zijn net gestart.

Inloopmiddag

Nu Woonkracht10 klaar is met de twee flats, wil de gemeente de openbare ruimte aanpakken en daar de bewoners bij betrekken. Daarom hielden de gemeente en Woonkracht10 samen een inloopmiddag op woensdag 5 februari op het grasveld in de Staringlaan. In een tent werd volop met elkaar van gedachten gewisseld en kinderen genoten van het springkussen.

Bewoners konden hun ideeën inbrengen over het straatwerk, het aangrenzende groen en het speelterrein. Samen met de bewoners wordt gekeken of bewonersinitiatieven kunnen worden uitgevoerd en of er ook maatregelen te nemen zijn die gunstig zijn voor de klimaatverandering.

De planning is dat de gemeente de werkzaamheden in de eerste helft van 2020 uit laat voeren. Door de samenwerking met Woonkracht10 sluit de kleinschalige herinrichting dan mooi aan op de vernieuwde flats.

Meer berichten