Volle bak bij Open Huis op de Willem

Jinthe springt een gat in de lucht, omdat zok volgend jaar naar De Willem gaat. (Foto: Annelieke Bouwman)
Jinthe springt een gat in de lucht, omdat zok volgend jaar naar De Willem gaat. (Foto: Annelieke Bouwman)

Papendrecht/Hardinxveld-Giessendam - Afgelopen week was er weer Open Huis op het Willem de Zwijger College: op 28 januari stonden de deuren open in Hardinxveld-Giessendam, waar het Zweedse onderwijsconcept 'Kunskapsskolan' nu in de eerste twee leerjaren is ingevoerd. Deze gerpersonaliseerde methode groeit volgend schooljaar met de leerlingen mee naar de derde klas.

In Papendrecht was het Open Huis op 29 januari; ook hier werd met veel belangstelling met het vernieuwde flexibele systeem kennisgemaakt. Verder kwamen o.a. de Willem Junior Academie, sportklas, Golden Army, hoog- en meerbegaafdheid, One Day Forward en Fast Forward (als brug tussen bao en vo), learning portals, leshuizen en natuurlijk ook de 'gewone vakken', die de basis van de schoolcarrière zijn, onder de aandacht van de bezoekers.

Ondanks een regionaal teruglopend aantal aanstaande brugklasleerlingen, was de belangstelling in beide locaties meer dan vorig jaar. Het was opvallend dat afstand steeds minder een rol speelt. Uit de hele Alblasserwaard komen leerlingen naar beide scholen, waarbij je ziet dat er steeds meer leerlingen uit Dordrecht naar de Papendrechtse vestiging komen en meer leerlingen uit Gorinchem naar de school in Hardinxveld-Giessendam.

Reacties van bezoekers waren beide avonden zeer lovend: de gemoedelijke sfeer en de rondleiding van de leerlingen als ervaringsdeskundigen werden gewaardeerd.

Meer informatie is te vinden op www.wdezwijger.nl of via Facebook.

Meer berichten


 

Meeste reacties