Lezing over W.B. Tholen bij de VU Papendrecht

Papendrecht - De VU Papendrecht houdt op donderdag 20 februari een lezing over W.B. Tholen.

Willem Bastiaan Tholen was één van de toonaangevende schilders in Nederland eind 19de eeuw. Tholen is vooral bekend als schilder van landschappen en water, maar daarnaast schilderde hij ook sfeervolle stadsgezichten, intieme interieurs en ontroerende portretten. Dit deel van zijn kunstenaarschap was tot nu toe onderbelicht gebleven, maar wordt in de overzichtsexpositie van het Dordrechts Museum (9 februari- 1 juni) veel ruimte gegeven.

Zo ontdekken bezoekers een veelzijdige kunstenaar met oog voor detail en voor onderwerpen die tijdgenoten links lieten liggen. Ook zal er aandacht zijn voor zijn leermeesters en voor het werk van bevriende beroemde schilders als Gabriël, Maris en Witsen.

De tentoonstelling reist vanuit Parijs door naar het museum in Dordrecht. In deze lezing neemt Hoo-Man de bezoekers mee naar de wereld van W.B.Tholen en zal hij aan de hand van veel beeldmateriaal boeiende wetenswaardigheden belichten. Prijs van de lezing is 18 euro en aanmelden kan via www.vupapendrecht.nl.

Meer berichten


 

Meeste reacties