Lezing bij Christiaan Huygensvereniging

Bij de Christiaan Huygensvereniging in Papendrecht (Matenaweg 1) wordt er op vrijdag 24 januari een lezing gegeven.

PAPENDRECHT - Een ieder die geïnteresseerd is in astronomie staat het vrij om de lezing bij te wonen. Mark Bentum is hoogleraar Radio Science aan de Technische Universiteit Eindhoven. Daarnaast is hij werkzaam bij ASTRON in Dwingeloo.

Nieuwe technieken

Hij werkt aan nieuwe technieken en nieuwe radiotelescopen op lage waarneemfrequenties; is actief binnen het nieuwe instrumentatieprogramma van de Square Kilometer Array en is daarnaast een enthousiaste docent op het gebied van Electromagnetisme en draadloze communicatie. In het OLFAR-project worden technieken ontwikkeld voor een radiotelescoop in de ruimte met behulp van een zwerm van circa 50 kleine satellieten in een baan rond bijvoorbeeld de Maan. In een samenwerkingsverband tussen een aantal universiteiten, instellingen en bedrijven wordt in de komende jaren hard gewerkt aan nieuwe technologieën om dit concept mogelijk te maken.

Project

In de lezing zal het OLFAR-project gepresenteerd worden, zowel de technische aspecten, als ook de wetenschappelijke mogelijkheden. Zie www.verenigingchristiaanhuygens.nl.

Meer berichten


 

Meeste reacties