Op dit evenement worden de beste sporters van het jaar in het zonnetje gezet. (Foto: Privé)
Op dit evenement worden de beste sporters van het jaar in het zonnetje gezet. (Foto: Privé) (Foto: @dwerkman)

Sporters staan in het zonnetje

Aan het begin van ieder nieuw jaar organiseert Stichting Sportgala Papendrecht in samenwerking met de gemeente Papendrecht het Sportgala Papendrecht, dit keer op 12 februari in Theater de Willem. Op dit evenement, georganiseerd om de plaatselijke topsporters te eren en te waarderen, worden de beste sporters van het jaar in het zonnetje gezet.

Door Eline Lohman

PAPENDRECHT - In de categorieën Sportman, Sportvrouw, Sportcoach, Sporttalent, Sportploeg en SportTalentploeg  worden de sporters van het jaar gekozen. Daarnaast wordt de sportvrijwilligersprijs uitgereikt, een prijs waarmee de Stichting Sportgala Papendrecht de vrijwilligers van de Papendrechtse sportvereniging eert. De genomineerden zijn bekend. 

Sportman: Duane van Dijkhuizen (atletiek), Roy Hoornweg (atletiek), Thomas Verhoeven (Zwemmen). Sportvrouw: Roos Blokhuis (atletiek), Johanny Gelens (atletiek) Naomi Visser (turnen). Sportploeg: Oranje Girls Passaat (atletiek), VV Papendrecht 1 (voetbal) VV Papendrecht MO-19 (voetbal). Sporttalent: Destiny Hoogeveen (kyokushin karate), Vigo de Jager (turnen). Sporttalentenploeg: Des '72 heren A (handbal), Flits meisjes B1 (volleybal), VV Drechtstreek JO-15 (voetbal). Sportcoach: Patricia de Greef (turnen), Zoe Lichteveld (ritmische gymnastiek), Johan Sturrus (voetbal). Sportvrijwilliger: Cor de Bondt (voetbal), Maurits Vink (budo), Stefan Hensbergen (budo), Mascha de Grin (tennis), Jacqueline Knol (tennis), Dinie Verschuren (voetbal), Donovan 't Zand (voetbal), Thea van den Bos (atletiek), Henk Visser (atletiek), Anne-Marie Peterzen (turnen), Gemiva SVG Groep (voetbal).

Het wordt de 15de editie van het evenement, vertelt Eimerd van de Griend, voorzitter van de Stichting Sportgala Papendrecht. "We hebben dus een jubileumeditie van ons evenement, dat jaarlijks vanuit de gemeente sporters en sportvrijwilligers in het zonnetje zet. Dat kan vanwege een prestatie op landelijk niveau zijn, maar ook op lokaal niveau. De vrijwilligers worden door sportverenigingen voorgedragen."

De stichting verzamelt de binnengekomen voordrachten en draagt deze over aan sportjournalisten, die onafhankelijk zijn en kijken wie in welke categorie genomineerd gaat worden. Van de genomineerden worden filmpjes gemaakt. Op 12 februari krijgen 50 willekeurige mensen in de zaal een stemkastje en kunnen hun stem uitbrengen. Eimerd: "Daardoor blijft het tot het eind spannend wie zal winnen in welke categorie. Het kan iemand van de familie of uit de vriendenkring van de genomineerde zijn die zo'n stemkastje krijgt, maar net zo goed een andere belangstellende. Want we zien elk jaar zoveel mensen naar het gemeentehuis komen om een kaartje te halen, zo mooi."

Het gala is niet meer weg te denken uit Papendrecht, volgens Eimerd. "Papendrecht is echt een sportende gemeente. Er zijn zoveel sporters, die verschillende sporten beoefenen. Met het Sportgala Papendrecht willen we mensen enthousiaster maken om te gaan sporten."

Eimerd juicht het galatintje dat het evenement heeft toe. "Veel gemeenten houden sportverkiezingen, maar wij hebben bewust voor een gala gekozen. Het wordt een avondvullend programma, met entertainment zodat het geheel een feestelijk tintje krijgt en mensen zich bijzonder voelen." Het Sportgala Papendrecht begint op 12 februari om 19.30 uur. De deuren van De Willem zijn 19.00 uur open en het evenement duurt tot ongeveer 22.15 uur. Zie sportgala-papendrecht.nl.
 

Meer berichten


 

Meeste reacties