Pepijn Gunneweg. (Foto: Corné van der Stelt)
Pepijn Gunneweg. (Foto: Corné van der Stelt) (Foto: Corné van der Stelt)

Volop muziek in Theater De Willem

Excelsior houdt zaterdag 11 januari een Neuwjaarsconcert om 20.15 uur. Kaarten kosten €12,50.

PAPENDRECHT - Het traditionele Nieuwjaarsconcert zal dit jaar in het teken staan van het 100-jarig bestaan van Excelsior. Het wordt weer een gevarieerde avond met speciale gast Marco Bakker. Deze internationaal geroemde operazanger zingt al sinds 1965 in opera's en is, evenals Ernst Daniel Smit en Henk Poort, ook één van de drie baritons. Een feestelijke, muzikale en professionele opening van het nieuwe jaar door het orkest van Excelsior.

Jim Bakkum - Klein op zaterdag 18 januari, 20.15 uur. Kaarten: €25,-/€23,50. Jim Bakkum keert na 13 jaar solo terug in het theater met het persoonlijke programma Klein. Samen met een pianist bezorgt Jim zijn publiek een intieme ode aan de fijnste Nederlandstalige liedjes. Aan de hand van zeer persoonlijke anekdotes over de mooiste, maar ook minder mooie momenten uit zijn leven neemt Jim je mee op een bijzondere muzikale reis, waarin we liedjes horen die voor Jim een bijzondere betekenis hebben. Van Frank Boeijen tot Herman van Veen en van de 3J's tot Jims eigen repertoire; alles komt voorbij.

Johan Derksen - The Sound of The Blues & Americana op donderdag 23 januari, 20.15 uur . Kaarten: €25,-/€23,50. Televisie orakel Johan Derksen komt dit seizoen met zijn derde programma The Sound of The Blues & Americana. Deze keer wordt de blues gelardeerd met de vanuit Amerika oprukkende americana sound. Speciaal hiervoor haalt Derksen twee Amerikaanse artiesten naar Nederland: Malford Milligan (Greg Koch Band) uit Austin en Di Reed (Stevie Wonder) uit Houston. Om de sound van de blues en americana eer aan te doen, heeft Derksen de beste vocalisten en muzikanten gemobiliseerd voor zijn nieuwe programma. Naast Milligan en Reed spelen o.a. Sean Webster, Erwin Java, Hilde Vos, Fokke de Jong (Normaal) en Phil Bee. De blues en de americana sound schurken in dit programma voortdurend tegen elkaar aan. Verwacht weergaloze gitaarsolo's, rauwe blues songs en de authentieke americana sound zoals alleen deze rasartiesten kunnen brengen. Een magische muziekavond.

Pepijn Gunneweg - The Great Wonder op zaterdag 25 januari, 20.15 uur. Kaarten: €26,-/€24,50. Een kleine man op zoek naar het grote wonder, dat is Pepijn Gunneweg in zijn eerste solo show The Great Wonder. 16 jaar lang maakte Pepijn Gunneweg deel uit van de Ashton Brothers, nu staat hij met zijn muzikale Freaks op het podium. Hij gaat door waar hij ooit is gestopt met acts die al jaren zijn hoofd op hol brachten. Hij laat graag een wereld zien die eigenlijk niet bestaat. Pas daarom op voor gelanceerde kippen, vliegende vissen en kleine poëtische nummers. Naast het theater speelt en schrijft Pepijn Gunneweg mee aan het Klokhuis en is te zien in Foute Vrienden.

Meer berichten